KrFs kvinne­organi­sasjon peker på Bolle­stad

Nå er det igjen på tide med en kvinne som leder i Kristelig Folkeparti, mener KrF Kvinner, som peker på Olaug Bollestad.

Olaug Bollestad, her på Kristelig Folkepartis valgvake, ønsker ikke å kommentere noe rundt lederspørsmålet.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Vi tok en diskusjon og er enige om Olaug Bollestad. Vi mener hun er den beste, sier Mariam Rapp. Hun er mangeårig leder for KrF Kvinner, en selvstendig organisasjon for kvinner i KrF, til Aftenposten.

Kjell Ingolf Ropstads avgang har satt i gang en ny lederdiskusjon i partiet. Få fylker vil peke på en kandidat. Men arbeidsutvalget i KrFs kvinneorganisasjon vil ha en leder som allerede sitter på Stortinget og peker på Olaug Bollestad fremfor Dag Inge Ulstein.

– At hun er kvinne er ikke et minus. Hun har et kvinneperspektiv med seg, i kraft av å være sykepleier. Hun har et levd liv, sier Rapp.

Bollestad tar over som fungerende partileder når partiets landsstyre samles på fredag. Det skjer i kraft av hennes rolle som første nestleder i partiet. Men Bollestad vil ikke kommentere om hun er aktuell som permanent leder.

– Jeg har stor respekt for partiet og den prosessen vi nå skal inn i. Jeg ønsker ikke å kortslutte den prosessen, og derfor ønsker jeg ikke å kommentere noe rundt lederspørsmål, skriver Bollestad i en SMS til Aftenposten.

Publisert: