Ny varmerekord i Rogaland: 34,6 grader!

SAUDA: Temperaturen i Sauda ble målt til 34,6 grader klokken 17.00 fredag. Det er ny varmerekord for Rogaland.

Publisert: Publisert:

Ikke like hett som i Sauda, men 33,2 grader i Stavanger var nok til at Maria Huster Wiik (15) og Håvard Huster Wiik (12) måtte kjøle seg ned i bassenget utenfor Aftenblad-bygget. Foto: Carina Johansen

 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Vaktsjef
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Klokken 17 målte vi 34,6 grader i Sauda, bekrefter vakthavende meteorolog Reidun Holmøy ved Meteorologisk institutt til Aftenbladet.

Temperaturen er den høyeste som noen gang er målt offisielt i Rogaland.

Den forrige rekorden ble satt på Våland i Stavanger i fjor. Den gangen dirret gradestokken på 34,4 grader. Men ganske nøyaktig ett år senere er altså Sauda ny rekordholder.

Hett også andre steder

Rogaland var i godt selskap når det kom til høye temperaturer denne fredagen. Også i Bergen ble den gamle varmerekorden slått. Den nye toppen der ligger på 33,3 grader.

Ifølge VG opplevde 15 fylker opplevd tropedag fredag. Dette er ikke et offisielt begrep, men brukes når det er målt over 30 grader på dagen.

De andre fylkene som har opplevd tropedag i dag i tillegg til Rogaland er Oslo, Østfold, Akershus, Nordland, Oppland, Trøndelag, Sogn og Fjordane, Hedmark, Telemark, Aust Agder, Vestfold, Hordaland.

Aller varmest i landet var Etne i Hordaland med 34,8 grader, får Aftenbladet opplyst fra Meteorologisk institutt.

Mot perfekt lørdag

Det fine, varme været skal altså fortsette gjennom helgen. Også lørdag er det meldt opp mot 30 grader i Rogaland utover ettermiddagen.

– Det blir en het helg i Rogaland. Temperaturtoppen er antakelig nådd, men det blir fint og varmt også de neste dagene. Søndag kan det komme inn litt mer ustabil luft, noe som kan gi seg utslag i litt nedbør på søndagskvelden, sier statsmeteorolog Anne Solveig Andersen til Aftenbladet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Solberg varsler koronainnstramminger – men skjermer helsevesen, barn, unge og arbeidsplasser

 2. Myndighetene kommer trolig med munnbind­anbefaling fredag

 3. Klassekamerater ruset seg til døde. Noen kjørte seg ihjel. For Tommy ble redningen fotball og et mislykket tyveriforsøk

 4. Viking har signert ny keeper

 5. Storstevne kan gå i vasken for Team Ingebrigtsen

 6. Tre personer fra Stavanger testet positivt for koronaviruset etter å ha reist med Color Line

 1. Rogaland
 2. Sauda
 3. Stavanger
 4. Sommer
 5. Vær