Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg innfører tiltak mot smittespredning i butikker og kjøpesentre

Erfaring fra helgen viser at det har vært for store folkeansamlinger ved kjøpesentre i regionen. Helsesjefene i regionen strammer nå inn og minner om at enmeters-regelen også gjelder inne i butikker og kjøpesentre.

Publisert: Publisert:

Fra Stavanger sentrum lørdag. Foto: Carina Johansen

 • Stavanger Aftenblad
iconDenne artikkelen er 140 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Kommunene på Nord-Jæren fattet i forrige uke vedtak om strenge restriksjoner knyttet til en rekke områder i samfunnet. Kort tid etter ble det også innført ytterligere restriksjoner nasjonalt. Helsesjefene i Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes kommuner strammer nå ytterligere inn for å begrense smittefaren i varehandelen.

– All varehandel

- Nå presiserer vi at reglene gjelder for all varehandel, sier kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes kommune i en pressemelding søndag kveld.

Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes kommuner understreker altså at enmeters-regelen også gjelder for butikker, varehus, kjøpesentre og andre former for varehandel.

– Pålegger bedriftene å ha rutiner

- Vi har presisert i et eget vedtak at vi nå pålegger den enkelte virksomhet å ha rutiner for dette. Det gjelder særlig for områder hvor det lett oppstår kø, for eksempel ved betaling. Det gjelder for eksempel også i prøverom, lekeområder og lignende på kjøpesentrene, sier beredskapssjef Torstein Nielsen i Stavanger kommune.

Les også

Ekstra hygienetiltak i butikkene – og hyllene fylles

Kommunene minner om at varehandelen må ha særskilte rutiner rundt smittepunkt som for eksempel handlevogner, handlekurver, betalingsterminaler, panteautomater, håndtak og annet.

Ordførerne i de fire kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg stiller seg bak dette vedtaket, og oppfordrer særlig ungdom til å ikke oppholde seg unødig på kjøpesentrene.

 • PODKAST: – Ikke spre tvilsom informasjon på sosiale medier. Opprett heller Facebook-grupper for nabolaget og hjelp dem som trenger hjelp:
Publisert:

Korona-viruset

 1. Ein person koronasmitta på skip i Randaberg

 2. Cruiset som gikk fra «århundrets tur» til en gigantisk nedtur

 3. Mann fra Sandnes er smittet etter å ha reist med Hurtigruten

 4. Kraftig smitteøkning utløser portforbud i Melbourne

 5. 21 personer i karantene - En er smittet

 6. Slik har utviklingen av koronaviruset vært i Norge

 1. Korona-viruset
 2. Stavanger
 3. Sandnes
 4. Randaberg
 5. Sola