Disse kommer til ettervalgsdebatt i Aftenbladet

VALGET: Var valgets vinnere de som økte mest eller de som ble størst? Eller var det noen helt andre som gjorde den store genistreken? UiS-professor Bjørn Kvalsvik Nicolaysen og Frank Rossavik, kommentator i Aftenposten, er blant dem som skal evaluere valgkampen på et debattmøte i Aftenbladet mandag kveld.

Kommer til debatten: Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, UiS.
  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:
Kommer til debatten: Frank Rossavik, profilert kommentator i Aftenposten, opprinnelig fra Stavanger.
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det er Stiftelsen Stavanger Aftenblad som arrangerer møtet. Stiftelsen, som ble opprettet da Aftenbladet ble kjøpt opp av Schibsted-konsernet, har som hovedoppgave å sikre og fremme Aftenbladets grunnsyn, redaksjonelle uavhengighet og tilknytning til Rogaland. Stiftelsen er uavhengig av eierne og pleier hver høst å arrangere en debatt som berører både medienes rolle og hva de har å si for den rogalandske offentligheten.

Tema for høstens møte er «Hvem vant egentlig valget?», der spørsmålet ikke først og fremst handler om hvem som gikk mest fram eller fikk størst oppslutning, men om hvordan partiene — lokalt og nasjonalt — håndterte mediene. Hadde falske nyheter og såkalte drittpakker innvirkning på valgkampen og hvordan var rollefordelingen mellom sosiale medier og de tradisjonelle mediene? vil debattleder Ulf Rosenberg spørre deltakerne om.

Kommer til debatten: Valgstrateg i Stavanger Ap, Dag Mossige.
Les også

Faktisk.no-redaktør: Politikerne har skjerpet seg siden forrige valg

Kommer til debatten: Høyrepolitiker Erlend Jordal.

Rosenberg er tidligere journalist i Aftenbladet, men arbeider nå utenfor mediebransjen. Han er også styreleder for Stiftelsen Stavanger Aftenblad.

I tillegg til Rossavik og Nicolaysen, vil også valgkampstrategene Dag Mossige (Ap) og Erlend Jordal (H) bidra med sine synspunkter. Aftenbladredaktør Lars Helle og flere av avisens journalister vil være til stede på møtet, som er åpent for alle og begynner kl. 18.30 i Aftenbladets lokaler.

Debattleder: Ulf Rosenberg, styreleder i Stiftelsen Stavanger Aftenblad.
Publisert: