Høie fortsetter i Høyre når han blir fylkesmann i Rogaland

Lars Sponheim meldte seg ut av Venstre på grunn av jobben som fylkesmann i Vestland. Bent Høie kommer til å beholde Høyre-medlemskapet når han blir fylkesmann.

Publisert: Publisert:

Helseminister Bent Høie (H) blir fylkesmann i Rogaland etter kommende stortingsvalg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

Tidligere Venstre-leder Sponheim meldte seg ut av partiet ved årsskiftet siden han mener det er feil at han som fylkesmann skal være medlem av et parti.

Den oppfatningen deler ikke helseminister Bent Høie (H). Han vil fortsette som Høyre-medlem når han blir fylkesmann i hjemfylket Rogaland etter stortingsvalget i 2021.

– Jeg oppfatter at både Sponheim og de andre fylkesmennene til nå har klart å ivareta den rollen selv om de fleste har vært medlemmer av ulike partier. Når en har vært medlem av ett parti så lenge som jeg har og hatt så mange verv, så er det ikke medlemskapet i partiet som vil være beviset på om en håndterer rollen, men måten en gjør det på, sier Høie til VG.

Samtlige faste fylkesmenn er i dag tidligere politikere. Eksempelvis er tidligere Ap-politiker og justisminister Knut Storberget fylkesmann i Innlandet og fremdeles medlem i Arbeiderpartiet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 382 milliarder kroner. Det er den nye prislappen på ferjefri E39

  2. Ulf Sandnes leder, Ranheim dominerer

  3. SAS erstatter Boeing med fly som dette mellom Sola og Gardermoen

  4. National Oilwell Varco sier opp i Stavanger

  5. Bussveien blir smalare ved Forussletta og Stavangerveien

  6. Brann i Kampensgata i Stavanger - en beboer uskadet

  1. Bent Høie
  2. Rogaland