Bruker 65 millioner på Sandnes Idrettspark

Sandnes kommune bruker 12,6 millioner kroner på stadion før eliteseriestarten i fotball i mars. Med det er idrettsparken oppgradert for over 65 millioner kroner de siste seks årene.

Publisert: Publisert:

Til høyre for den gamle betongtribunen skal det komme en ny familietribune med rabatterte billetter. Bygget til venstre skal få en ekstra etasje for mediefasiliteter.

  • Marit Hæreid
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Tribunen i øst skal utvides i begge ender. Her mot Giskehallen. Til sammen vil Idrettsparken få 4142 sitteplasser.

Tribune øst utvides også mot tennisbanene. Kastburet for diskos og slegge som står i svingen tas ned før fotballkampene.

Sandnes Ulf hilser publikum etter å ha sikret opprykk til eliteserien med 6-0 over Løv Ham i oktober. 3800 betalte for å se kampen. Nå blir lovlig kapasitet nær 5000. Uoffisielt var det kanskje så mange mot LøvHam.

De nye tiltakene vil nesten doble antall sitteplasser fra dagens 2342 til 4142. Inkludert ståplasser blir det plass til 4970 tilskuere.

Kravet fra Norges Fotballforbund er 3000 sitteplasser. 500 av de nye plassene må være under tak.

Politikerne har vedtatt å bruke 12.6 millioner kroner for at Sandnes Ulf skal kunne oppnå godkjent lisens godkjenning for fotballspill i Tippeligaen fra og med seriestart 24. mars 2012. Dette må gjøres:

Den gamle betongtribunen forlenges med en familietribune som får rabatterte priser.

Utvidelse av tribune øst i begge ender, mot Giskehallen og mot tennisbanene.

Løsningen med utvidelse av tribunene i øst forutsetter at et kastbur for diskos og slegge tas ned under fotballkampene.

Også dette må være klart om knappe fire måneder:

Mediefasiliteter: Ny etasje bygges på eksisterende bygg. Der blir det 25 plasser for pressen samt kameraplassering for TV-produksjon.

Utbygging ny spillertunnel, nye innbytter og dommerbenker.

Ny inngang, sikkerhetsløsning, kameraovervåkning.

Utbedring elektrisk anlegg.

Lydanlegg med hensyn til publikum.

Opparbeide uteområde for TV2 — trailere.

Toppanlegg for hele byen

Sandnes Ulf og Sandnes Idrettslag (friidrett) er de to hovedbrukerne av anleggene. Politikerne har tidligere bestemt at idrettsparken skal være et kombinasjonsanlegg tilrettelagt for fotball og friidrett på høyt nivå.

Det mener Kenny Rettore, høyrepolitiker og styreleder i Sandnes Idrettslag, at de nå har fått til.

— Det er helt fantastisk det Sandnes kommune har gjort i Sandnes Idrettspark de siste årene for toppfotballen og friidretten i byen. Vi har fått et toppidrettsanlegg for hele byen, og det vil bli 5000 tilskuerplasser, sier Kenny Rettore.

Nytt fotballstadion

Også Tom Rune Espedal, leder i Sandnes Ulf, er fornøyd.

— Vår idealløsning var å skape en intim fotballarena for å få publikum nærmest mulig banen. Det ble det ikke noe av. Vi var litt skuffa der og da, men den løsningen som er skissert nå kan vi leve godt med, sier Tom Rune Espedal.

Han mener Sandnes kommune hele tiden har vært positiv i denne prosessen.

— Men vi mener nok at toppfotball og friidrett er utfordrende å få til på samme idrettsanlegg. Derfor er vi veldig glad for at det i januar skal fremmes en sak for å vurdere en fremtidig fotballarena i Sandnes, sier Espedal.

Hektiske måneder

Ane Eikehaugen, fagansvarlig idrett i Sandnes kommune, sier de skal gjøre alt de kan for å få alt klart til seriestart 24. mars 2012. — Det er en utfordrende oppgave å klare disse tiltakene på så kort tid. Det er satt ned en tverrfaglig gruppe i kommunen for å få dette til. Det vi ikke rår over, er markedet og hvem som kan ta oppgaven og utføre de forskjellige jobbene. Også været spiller inn, sier Ane Eikehaugen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Inntektene faller som en stein i bomringen

  2. Hjemme hos-bolig til salgs i Hjelmeland

  3. Brundtland: – 5000 døde i Sverige. 230 i Norge. Det er ganske utrolig

  4. Endelig åpner Sirdal-Lysebotn og Brokke-Suleskard

  5. Kaster du kaffegruten? Den kan brukes til både velvære og i hagen

  6. – Helt unødvendig for friske å ta tester som kan påvise antistoffer mot covid-19

  1. Sandnes