«Har visst om saken lenge»

Frp skal ha visst om de alvorlige beskyldningene mot tidligere Frp-politiker Trond Birkedal lenge før de ble offentlig kjent.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Det sier bistandsadvokat Hege Salomon til TV2. Ifølge Salomon, som er bistandsadvokat for 17-åringen som skal ha blitt utsatt for seksuell omgang da han kun var 15 år, skal flere i Frp har kjent til saken.

VET DU NOE OM SAKEN? Tips oss per mail eller ring 45 42 01 36!

Salomon sier til TV 2 at hennes klient ikke på daværende tidspunkt anmeldte forholdet, men han at han tok det opp med sentrale personer i FpU.

– Geir Mo skal ha visst om denne saken lenge før den ble offentlig kjent. Det er det jeg har fått opplyst, sier Salomon til TV2.

Generalsekretæren ville i kanalens nyhetssending klokken 18.30 onsdag ettermiddag ikke svare på spørsmålet om hvorvidt han har kjent til saken i flere år.

– Jeg går ikke ut med detaljer om hvorledes dette blir håndtert hos oss. Men det jeg garanterer er at absolutt alle saker er blitt behandlet fullt ut i tråd med med våre interne rutiner, sa Mo til TV2-nyhetene.

Partileder Siv Jensen avviser på sin side at hun har hatt kjennskap til saken.

– Den nyheten som kom i går, kom som et stort sjokk på oss.

Ifølge TV 2 skal blant andre nåværende FpU-leder Ove Vanebo ha visst om saken.

Siv Jensen sier til kanalen at det er nytt for henne at Geir Mo og Ove Vanebo skal ha kjent til det angivelige overgrepet — og at hun vil undersøke påstanden før hun kommenterer den.

Publisert: