En person omkom i arbeidsulykke i Ryfast

En person er bekreftet død i en arbeidsulykke i Ryfast.

En person er bekreftet død i arbeidsulykken i Ryfast. Ulykken skal ha skjedd omkring en kilometer inn i tunnelen på Strand-siden.
 • Ina Gundersen
  Journalist
Publisert: Publisert:
Personen ble hentet i luftambulanse. han ble bekreftet død av legen i luftambulansen.
En person er bekreftet død i arbeidsulykken i Ryfast. Ulykken skal ha skjedd omkring en kilometer inn i tunnelen på Strand-siden.
En person er bekreftet død i arbeidsulykken i Ryfast. Ulykken skal ha skjedd omkring en kilometer inn i tunnelen på Strand-siden.
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Arbeidsulykken har skjedd inne i tunnelen, cirka en kilometer fra Strand-siden, melder politiet. Politiet bekrefter at en person er død.

Operasjonsleder Brit Randulff ved Sørvest politidistrikt sier at politiet ikke har fått bekreftet identiteten til den omkomne ennå.

– Legen fra luftambulansen bekreftet kort tid etter ankomst at vedkommende var omkommet. Vi vet at det var en klemskade, men omstendighetene rundt er foreløpig ukjente. De øvrige ansatte i tunnelen blir tatt ut og tatt vare på, sier hun.

Prosjektleder i Ryfast, Gunnar Eiterjord, beklager sterkt ulykken.

– Det vi vet, er at det er en skuff på en gravemaskin som har løsnet og falt ned på en arbeider som er blitt drept. Det er fryktelig beklagelig. Tankene våre går til familien og de som er rundt, sier han.

Øvrige arbeidere som var i nærheten da ulykken skjedde blir nå tatt hånd om.

– Vi har rutiner og opplegg sammen med entreprenøren for å sørge for at de får den oppfølgingen de skal ha, sier han.

Skuff som løsnet

Den omkomne skal, ifølge Statens vegvesen, ha jobbet for en underentreprenør av Marti IAV, det sveitiske firmaet som har hovedentreprisen på Solbakk.

- Hva skjedde?

- Det er en skuff som har falt av en gravemaskin. Den har trolig ikke vært skikkelig låst, sånn vi foreløpig har forstått det, sier Øyvind Hamre, byggeleder for Statens vegvesen på Solbakk.

Tunnelarbeidet er stanset.

- Fokus i dag er å ta vare på de som har sett det, både egne ansatte og Marti sine. Politiet og Arbeidstilsynet er i gang med etterforskningen, opplyser Hamre.

Arbeidstilsynet er varslet.

– Vi har folk på stedet for å snakke med aktuelle personer og innhente opplysninger om ulykken. Det kan være aktuelt å be om ytterligere dokumentasjon. Etterpå vil vi gå gjennom fakta både fra ulykkesstedet, dokumentasjonen og ha en dialog med politiet. Vi vil undersøke alle sider av hendelsen. Dersom det er aktuelt, vil vi varsle pålegg for å forhindre at det skjer ulykker igjen, sier tilsynsleder Guro Fykse i Arbeidstilsynet.

Mange tilsyn

Aftenbladet har tidligere, over flere måneder, skrevet om Arbeidstilsynets kritiske rapporter om grove brudd på arbeidstidsordninger og manglende overtidsbetaling til ansatte i Ryfast. Dette gjaldt arbeidet med tunneldriving fra Solbakk.

I oktober mente tilsynet at Statens vegvesen hadde visst om ulovlighetene uten å rydde opp.

Til Aftenbladet sa Helge Eidsnes, regiondirektør i Statens vegvesen den gang følgende:

– Vi bestrider ikke de forholdene Arbeidstilsynet påpeker. Vi vil intensivere arbeidet med å hindre brudd på arbeidstidsbestemmelser og sosial dumping framover, sa han blant annet.

I fjor sommer ble en 29 år gammel mann innlagt ved Stavanger universitetssjukehus etter at en om lag 500 kilo tung komprimeringsmaskin ramlet ned under arbeid med Ryfast-tunnelen. Mannen pådro seg bruddskader i begge beina. Ulykken skjedde i forbindelse med arbeid inne i tunnelen på Solbakksiden av Ryfast.

Åslaug Høgemark, seksjonsleder nordsjø- og miljøseksjonen hos politiet, opplyser i dag at denne saken er etterforsket og henlagt fordi det ikke framkom straffbare forhold.

Les også

 1. Arbeider fikk en maskin på 500 kilo over seg

Publisert:
 1. Ryfast

Mest lest akkurat nå

 1. – Etter å ha kranglet, fikk jeg med meg én test

 2. Lyse blir nedringt, men strøm-analytiker fraråder fastpris

 3. Ett skisenter åpner denne helgen - flere neste helg

 4. Drone stengte Stavanger lufthavn to ganger

 5. – Håpløs «Kiss and fly» ved Stavanger lufthavn

 6. Plutselig forsvant han fra toppfotballen – nå gjør han overraskende comeback