Brannen kan gi Bjerkreim ny svømmehall

Brannen i Bjerkreim er en tragedie for bygda, men det er kun en kortvarig tragedie. Fugl Føniks rører seg allerede i branntomta med nye, store muligheter.

Publisert: Publisert:

Foto: Arnt Olav Klippenberg

 • Arnt Olav Klippenberg
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Innbyggerne i Bjerkreim går inn i en vakuumperiode. Svært mye av det som foregår i Bjerkreim, forgikk i hallen som brant. Det blir derfor et år eller to med unntakstilstand. Hallen er ikke kommunal. Det er en stiftelse som driver den. Mandag møtte stiftelsen forsikringsselskapet.

Det kommer til å bli et par kjipe år for Bjerkreim der bygda må finne nødløsninger på svært mye. Det største er Bjerkreimsmarken. Allerede nå har idrettslag ordnet seg med treningstider i nabokommuner.

Les også

- En katastrofe for Bjerkreim

Skikkelig basseng

Bjerkreim har i dag et lite, gammel svømmebasseng på Vikeså. Det er overmodent for oppussing eller avstengning. Rådmann Ørjan Daltveit forteller at det ble gjort et overslag for noen år siden. En oppgradering kom til å bli dyrt.

Mange har derfor snakket om at tida er inne for å få et skikkelig basseng på Vikeså. Bjerkreim kommune planlegger nytt sjukehjem. En av ideene var å bygge bassenget her.

Nå åpner plutselig brannen opp for helt nye tanker.

Les også

Full fyr i Bjerkreimshallen

Gode ide

Ketil Slettebø er gruppeleder i Senterpartiet.

– En svømmehall passer mye bedre i tilknytning til en idrettshall enn som en del av et sykehjem. I en hall kan det for eksempel være felles garderober. Dette er en veldig god ide som jeg skal ta videre. Det er klart at brannen gir oss nye muligheter. Den gamle hallen var et lappverk. Den manglet for eksempel skikkelig tribuneplass. Et basseng under hallen er helt klart noe vi må tenke på, sier han.

Karl Gjedrem er gruppeleder for Arbeiderpartiet.

– Tanken er interessant. Kanskje vi kan få litt av det store overskuddet i Eigersund, sier han og humrer før han fortsetter. - Dette er helt klart noe vi må drøfte i Bjerkreim.

Børge Vassbø (KrF) leder Levekårsutvalget.

– Mye er opp til stiftelsen for hallen. Jeg er temmelig sikker på at de kommer til å vurdere basseng. Jeg vil ikke ta stilling til om det bør ligge i hallen eller i det nye sykehjemmet, men jeg ser at brannen åpner noen muligheter. Svømmehallen står på lista over det vi må gjøre noe med i kommunen.

Støtteordninger

Ordfører Torbjørn Ognedal (Sp) innrømmer at tida er inne for at bygda får et skikkelig basseng. Han ser imidlertid ikke mange muligheter i kommunebudsjettet.

– På litt sikt kan denne katastrofen snus til noe positivt. Jeg er innstilt på at vi må få mest mulig ut av det nye som skal komme. Vi må gå så langt vi kan. Det er nå vi har sjansen. Hvis vi skal få til et basseng, må det skje i samarbeid med stiftelsen som eier hallen, sier Ognedal.

Han legger til at det finnes en del støtteordninger til slike formål. SR-Bank har kanskje litt dårlig samvittighet etter at de forlot Bjerkreim. Det kan føre til velvilje i stiftelsen deres, tror ordføreren. Det er og viktig å få spillemidler. Problemet er at de trengs nå. Det er nå hallen og en eventuell svømmehall skal bygges. Dermed blir det alt for langt fram å havne som nummer ørten i en tildelingskø.

Muligheter

Rådmann Ørjan Daltveit sier at en ny svømmehall først og fremst er noen politikerne må løfte fram.

– Det er viktig at vi får fram hva bygda kan og vil, og det er selvsagt nå det er en spesiell mulighet, sier han.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger-lege dømt for bedrageri og underslag

 2. Seks nye smittetilfeller i Stavanger

 3. De savnede i Frafjordheiene er funnet av frivillige letemannskaper

 4. Nekter å forlenge levetiden for vindturbiner hvis ikke kommunene får mer penger

 5. Rundt 100 elever er satt i karantene

 6. Nå skal Viking satse på kvinnelaget - vil til Toppserien fortest mulig

 1. Bjerkreim
 2. Bjerkreim kommune
 3. Sykehjem
 4. Brann
 5. Eigersund