I boks på Ogna

Når himmelen er skyfri, har familien Hope sol fra morgen til kveld.

Publisert: Publisert:

Familien Hope valgte modellen "Grønn boks" da de kjøpte hytte i Himmelrommet. Hytten har store, lune uteområder, noe barna Konstanse og Aksel har stor glede av. Foto: Jonas Haarr Friestad

Anne Lise Kolnes Hope har alltid vært fascinert av Jæren, og er veldig fornøyd med å ha hytte på Ogna. Foto: Jonas Haarr Friestad

Hytten er tegnet med lyset som inspirasjonskilde. De store vindusflatene gir deg en følelse av å være ute når du er inne. Foto: Jonas Haarr Friestad

Familien Hope droppet kjøkkenøya som var tegnet inn og har valgt å ha kjøkkenbenker langs to vegger. På den måten fikk de plass til spisebord i midten, og rommet virker litt større. Foto: Jonas Haarr Friestad

  1. Peis var i utgangspunktet ikke tegnet inn. - I og med at vi ville bruke hytten hele året hadde vi veldig lyst på peis. Da vi bestemte oss for å flytte trappen ble det plass til peis også. Foto: Jonas Haarr Friestad

  2. Himmelrommet_62_.jpg Foto: Jonas Haarr Friestad

Ved å flytte trappen mellom første og andre etasje fikk de bedre romløsning oppe og nede. Utenfor soverommet til barna har de fått plass til en sovesofa. Foto: Jonas Haarr Friestad

Himmelrommet_53_.jpg Foto: Jonas Haarr Friestad

Himmelrommet_108_.jpg Foto: Jonas Haarr Friestad

Himmelrommet_27_.jpg Foto: Jonas Haarr Friestad

Kortspill hører til på en hytte. Fra venstre Konstanse Hope, Gjertrud Hope og Ellinor Hope. Foto: Jonas Haarr Friestad

  1. Lekkert og romslig bad. Foto: Jonas Haarr Friestad

  2. Duse farger og smart oppbevaring på soverommet. Foto: Jonas Haarr Friestad

Friskt sitronvann gjør nytten på varme dager.

Himmelrommet_20_.jpg Foto: Jonas Haarr Friestad

  1. Himmelrommet_05_.jpg Foto: Jonas Haarr Friestad

  2. Himmelrommet_103_.jpg Foto: Jonas Haarr Friestad

Anne Lise Kolnes Hope har alltid vært fascinert av Jæren. Da hun fikk høre om hyttefeltet Himmelrommet på Ogna, ble hun fort nysgjerrig.

— Dette var mange år siden, og da var det bare de første hyttene som var ferdigstilte. Jeg likte arkitekturen og det at hyttene nærmest forsvant inn i bergknausene.

Hytten i sibirsk lerk er så og si vedlikeholdsfri. Naturtomten krever heller ikke mye stell. Foto: Jonas Haarr Friestad

Anne Lise bestemte seg for å følge med på prosjektet. Da modellen "Grønn boks" ble lansert, slo hun og ektemannen Bjarte Hope til.

Sommerpendling

Ved siden av arkitekturen var det beliggenheten som lokket. Fra hytten er det ti minutters gange til togstasjonen, og Anne Lise forteller om flotte turområder og kritthvite strender som heller ikke ligger langt unna. For ikke å glemme golfbanen, som de bruker nesten hver eneste dag.

— Golfmiljøet er helt fantastisk. Kjekke og positive mennesker i alle aldre som tar godt imot nye medlemmer. Vi hadde aldri spilt før vi kjøpte hytten, og nå er vi helt hekta, ler hun.

— Ogna er en bortgjemt perle, som jeg har inntrykk av at få kjenner til. Vi har ofte en hel vik for oss selv her ute. Det er genialt å ha så kort vei til hytten. Vi bor på Sola, men i sommer har vi bodd her ute og pendlet til jobb og andre gjøremål.

Mer ute enn inne

Hytten til familien Hope stod klar for to og et halvt år siden. Det er den USA-baserte arkitekten Torgeir Norheim som har tegnet hyttene i Himmelrommet, med lyset som inspirasjonskilde.

Plasseringen og de store vindusflatene gir deg en følelse av å være ute når du er inne. Hytten er plassert lavt i terrenget, og rundt modellen "Grønn Boks" ble det lagt vekt på romslige, lune uteområder.

Det er ekstra kjekt å være ute når solen skinner, synes Aksel, Konstanse og hunden Stella Nutella. Foto: Jonas Haarr Friestad

— Vi er nesten mer ute enn vi er inne. Været betyr ingenting, det er bare å ta på seg regntøyet, smiler Anne Lise.Hytten er i bruk hele året, og i år fikk familien på seks litt mer plass å boltre seg på.

— Vi flyttet annekset som vi har hatt stående i hagen hjemme, ut hit. Det er kjekt for barna å ha et eget oppholdssted når de vil være litt for seg selv eller har med seg venner. Nå skal vi i gang med å kle annekset i sibirsk lerk.

Effektive kvadratmeter

Modellen "Grønn boks" har i utgangspunktet 65 kvadratmeter fordelt på to etasjer og er en av de to minste modellene i hyttefeltet. Med fire barn og en hund, valgte Anne Lise og Bjarte å gjøre noen endringer i den opprinnelige planløsningen for å få mer plass.

— Vi kledde inn en utvendig bod og partiet mellom boden og det som egentlig skulle være inngangsdøren til hytten. På den måten fikk vi noen ekstra kvadratmeter og litt større gang. Opprinnelig skulle trappen gå fra midt i rommet og langs vinduene opp til andre etasje. Vi erstattet den med en spiraltrapp som vi plasserte innerst i hjørnet. Dermed fikk vi noen flere kvadratmeter til soverom oppe og plass til en peis nede. Dette var ikke noe problem for utbyggerne. Alle har vært utrolig greie å ha med å gjøre, skryter Anne Lise.

Uteplass i høyden. Foto: Jonas Haarr Friestad

Hytten i sibirsk lerk er så og si vedlikeholdsfri, og naturtomten rundt den krever heller ikke mye stell.— Her kan vi slappe av. Når vi ikke spiller golf da.

Publisert: