Nå er luftkva­liteten dårlig i Stavanger

Helsesjefen i Stavanger ber utsatte grupper om å være oppmerksomme på svevestøv og luftforurensning.

Fra Kannik mandag morgen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Resultatene fra målestasjonene i Stavanger viser perioder med høye konsentrasjoner av svevestøv. Værtypen med kaldt, stille vær og lite nedbør gjør at støvet som blir produsert, ikke slås til bakken eller blir tynnet ut og spredd med vinden.

Værmeldingen varsler ingen nedbør frem mot helgen. Det betyr at det mest sannsynlig blir fortsatt forurensning med svevestøv.

Utsatte grupper når det gjelder helsepåvirkning av forurensningen er gravide, spedbarn og barn. Disse er særlig følsomme fordi lungene er under utvikling. Barn eksponeres mer på grunn av mer forurensning i forhold til kroppsvekt enn voksne.
– Spesielt utsatte grupper er også de som allerede har sykdommer i luftveissystemet og hjerte-karsystemet, som astma og hjertekrampe. Eldre kan ha dårligere lungefunksjon og er derfor mer sårbare, sier helsesjef Frank van Betten i Stavanger kommune.

Helsesjefen opplyser at Vegvesenet og kommunen øker gaterenholdet på utsatte strekninger så lenge perioden pågår.

Luftkvaliteten rundt de tre målestasjonene i Stavanger kan følges på denne siden. Målingene skjer uten stans hele døgnet og informasjonen oppdateres automatisk hver time.

Publisert: