Ingen leker ble med til Torget

Kommunen har i løpet av formiddagstimene møblert Torget med trær og benker fra lekeplassen ved De Røde Sjøhus.

Det blå treet blir ikke med over fra Holmen til Stavanger Torg, ei heller de fargerike steinene, betongrørene eller sandkassen.
 • Elisabeth Seglem
  Elisabeth Seglem
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Ingen av lekeelementene fra den midlertidige lekeplassen på Holmenallmenningen, ble med til Torget. Landskapsarkitekt Øystein Bekkevold i Stavanger kommune forklarer hvorfor.

— Det har vært et ønske om å flytte alt, men det kan ikke forsvares. Betongrørene på lekeplassen krever et fallunderlag, men sand på Torget hadde blitt sandstorm og ganske så utrivelig, sier Bekkevold.

Til Tasta?

Lekeapparatene blir muligens satt opp i tilknytning til et grøntområde ved Skogstrøstaen på Tasta. To kunstverk, blant dem "Riofisken" som ble laget til verdensutstillingen i Rio de Janeiro i 1922, har ikke fått et nytt sted å være ennå.

Med lastebil og truck sørger Arild Jørpeland og Sigve Fredriksen fra Natur- og idresservice for at fargerike kasser med trær i og Bekkevolds selvlagede benker får plass i tre grupper på Torget.

— Vi vil skape en liten "happening" på Torget, se hvordan folk reagerer på de sterke fargene og trærne. Det blir spennende å se fram mot sommeren hvordan møbleringen tas imot. Alt er flyttbart og dette er midlertidig, sier Bekkevold.

Prøveprosjekt

Lekeplassen ved Holmen allmenningen ble satt opp samtidig med at gratisbussen "Nullen" startet opp som et prøveprosjekt sist høst. 20 parkeringsplasser ble tatt bort for å gi plass til lekeplassen. Skoler og barnehager har vært flittige brukere, men det har hele tiden vært planen å fjerne lekeplassen 1. januar. "Nullen" gikk som kjent sin siste rundtur gjennom sentrum før nyttår. Når alt er ryddet bort skal de 20 parkeringsplassene tas i bruk igjen.

Arild Jørpeland, til venstre, og Sigve Fredriksen fra Natur- og idrettsservice sørger i dag for at fargerike kasser med trær i og Bekkevolds selvlagede benker får plass i tre grupper på Torget.
Publisert:
 1. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Når det blir farlig å gå på jobb

 2. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

 3. Mange prøver seg, men få klarer å synge julen inn like godt

 4. Mann tatt for ruskjøring med barn i bilen

 5. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

 6. Derfor sliter barn med å avslutte spill. Ny kunnskap kan hjelpe foreldre