Vil verne om psykebilen

Per A. Thorbjørnsen (V) håper at sykehusledelsens forslag om å kutte den psykiatriske ambulansen aldri blir realitetsbehandlet.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over syv år gammel
Les også

Psykebilen kan forsvinne

Som et ledd i å spare 90 millioner kroner vurderer Helse Stavanger HF å legge ned driften av den psykiatriske ambulansen. Kuttforslaget har fått både foretakstillitsvalgt Gunde Sola i Delta, ambulansearbeidere og erfaringskonsulent Målfrid Frahm Jensen til å reagere. Nå kommer også politikerne på banen.Torsdag advarte Solveig Horne (Frp) mot å fjerne tilbudet. Fredag ordlegger Venstres Per A. Thorbjørnsen seg på følgende måte:

— Da vi fikk psykebilen på veiene var det et stort steg i riktig retning. Fjerner vi den nå vil det være mange steg i feil retning.

Merkelig

— Den psykiatriske ambulansen er en nyvinning som i stor grad ble pushet frem av brukere og Mental Helse. Når vi ser at tilbudet fungerer, at det har livets rett, foreslår altså sykehusledelsen å fjerne psykebilen. Slik kan vi ikke ha det, sier Thorbjørnsen, som ikke legger skjul på at han undrer seg over ledelsens kuttforslag.

— Trøsten får være at det «bare» er et forslag. Jeg håper at det aldri blir realitetsbehandlet. Det blir uansett veldig merkelig om sykehusledelsen må kutte i velfungerende tilbud for å finansiere et nytt bygg. Umusikalsk, konkluderer Thorbjørnsen.

Tydelig lovverk

Venstrepolitikeren mener at lovverket helt klart taler for at psykebilen har livets rett.

— Lovverket er ganske tydelig på at man ved akutt sykdom har rett på medisinsk hjelp. Før psykebilen kom på veien var det ofte politiet som måtte hente psykiatriske pasienter. Det er ingen tvil om at det er mer hjelp i å bli hentet av folk med ekspertise innen psykiatri enn av folk med håndjern, sier han.

Publisert: