- Nesten ingen besøker Gamlingen, for de tror vi har stengt

De færreste valgte å tilbringe solskinnsdagen på Gamlingen. Ansatte mener besøkstallet har stupt etter media begynte å skrive om nedleggelsen.

Publisert: Publisert:

Silje Husmo Undrum og Thomas Våland jobber på Gamlingen. De er overrasket over at ikke flere tilbringer solskinnsdagen her. Foto: Carina Johansen

  • • Cornelius Munkvik
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Andreas Gundersen (12) liker å svømme utendørs. Foto: Carina Johansen

Mor Cathrine Mariero og datter Amanda Mariero har fått seg årskort. Foto: Carina Johansen

Cathrine Mariero og Amanda Mariero ved barnebassenget. Foto: Carina Johansen

Mange flere benyttet seg av barnebassenget enn det store bassenget på lørdag. Foto: Carina Johansen

Silje Husmo Undrum i billettluken. Foto: Carina Johansen

Gamlingen har ikke lagt ned ennå, og heller ikke flyttet. Det er det tydeligvis mange som tror.

Kraftig nedgang

— Det er et problem at mange tror vi allerede har lagt ned. Jeg har aldri før sett så lite folk her på en solfylt lørdag, sier sommervikar Silje Husmo Undrum på Gamlingen.

Badetemperaturen er mye varmere her enn på stranden. Det er herlig å være her når det er sol og varmtBåde hun og badebetjent Thomas Vaaland får telefonsamtaler daglig av folk som lurer på om Gamlingen har lagt ned.

— Daglig ringer en eller to og spør om vi fortsatt har åpent. Både nordmenn og engelsktalende lurer på dette, sier Husmo Undrum. Gamlingen svømmestadion har åpent i to år til, frem til august 2015. De ansatte ved Gamlingen sin teori er at medieomtalen om nedleggelsen har skyld i denne usikkerheten og de lave besøkstallene denne sommeren, også på solskinnsdager. De merket en nedgang i besøkende på den tiden medieomtalen startet.

— I går hadde vi 300 besøkende i løpet av hele dagen, fra klokken 06.00 til 20.30. Det er veldig lite. Tidligere var det gjerne 800 besøkende mellom klokken 14.00 og 20.30 på en fin dag, sier Vaaland.

Rolig i kiosken

Da Aftenbladet besøkte Gamlingen i 12-tiden lørdag var det helt tomt i det store bassenget. Men mange barn lekte i barnebassenget ved siden av. Det var varmt og vindstille, med en svak lukt av klorvann. Rundt de to bassengene er det grønt gress, sittegrupper og en kiosk i det ene hjørnet.

Medarbeiderne i kiosken synes salget går tregt.

— Vi får solgt litt, men ikke mye. Det er for eksempel kjøpt inn mye mer brus og is enn hva folk kjøper, sier Kaja Jørgensen og Kristiana Reinertsen i kiosken.

— Onsdag solgte vi for litt over tusen kroner, og i går solgte vi bare for 600 selv om det var finere vær, sier jentene.

Andreas Gundersen (12) liker å svømme utendørs. Foto: Carina Johansen

— Lite pågang på grunn av ferie

Plutselig blir det en liten kø ved inngangen. Det går fra å være null til fire svømmere i hovedbassenget. Fast besøkende Wenche Mason sitter på benken og ser på barnebarnet sitt som svømmer i det store bassenget.

— Jeg har gått her fast helt siden det åpnet. Det er ikke mange som har oppvarmet basseng året rundt. Det går vanligvis mange her, men nå er det jo midt på sommeren og folk er på ferie, sier Mason.

Barnebarnet Andreas Gundersen (12) svømmer i svømmeklubb.

— Det beste med Gamlingen er at det ligger utendørs, sier han.

I 13-tiden strømmer flere folk inn, og Aftenbladet teller ni i det store bassenget og rundt 25 i barnebassenget.

- Varmere enn på stranden

— Tilbudet vi har her er veldig bra. I tillegg til bassengene har vi grill som er tilgjengelig for alle. Du kan ta med mat og spise mens du sitter på gresset i solen, sier Husmo Undrum. Hun og Vaaland er overrasket over at flere ikke velger å tilbringe dagen på Gamlingen.

Det samme mener besøkende Cathrine Mariero og datteren Amanda.

— Badetemperaturen er mye varmere her enn på stranden. Det er herlig å være her når det er sol og varmt, sier Mariero. Beliggenhet er også avgjørende for mor og datter som kun bor en kort sykkeltur fra Gamlingen.

— Vi har årskort og kommer til å være her ofte, sier hun.

Flytteplanene

Nye Gamlingen skal være klar januar 2016. Anlegget må flyttes på grunn av Ryfast.

Nye gamlingen skal ligge vis a vis Brustadbua på Mosvatnet-siden av Ullandhaugveien. Anlegget ligger nær veien, men ved å beskjære noen trær, vil de svømmende få utsikt til Mosvatnet.

Publisert:
  1. Stavanger