Nattklubber åpner dørene

<p> Tre nattklubber åpner dørene i Sandnes sentrum i helgen. To av dem er allerede etablerte utesteder i Ole Bulls gate. </p>

 • Ola Fintland
  Ola Fintland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

De nye skjenkereglene i Sandnes trådde i kraft 1. juli. Totalt har fem utesteder i Sandnes fått skjenkebevilling til å drive nattklubb. En av de nye nattklubbene er Scenen i Kaiveien på Hommersåk, mens de fire andre ligger i Sandnes sentrum. To av nattklubbene er de allerede etablerte utestedene Caduvil og Helvan & Halvan, som er naboer i Ole Bulls gate. Det ser Einar Strånd Soma som en stor fordel.

– Det er bare positivt at vi har to nattklubber som naboer. Folk liker å gå fra sted til sted, sier Einar Strånd Soma, som er medeier i utestedene Helvan & Halvan og Cats i Sandnes. I første omgang blir det likevel ikke de store forandringene på konseptet.

– Vi har forandret litt i 1. etasje på Helvan & Halvan og vil jobbe videre med det. Men ellers er det stort sett samme konseptet som før, sier Strånd Soma. Etter de nye reglene vil Helvan & Halvan åpne dørene klokken 22 med skjenking av øl, vin og brennevin til klokken 03. Alle nattklubbene får også 21 års aldersgrense. Cats får 18 års aldersgrense og må stenge kranene klokken 01.30. Oskar Fuglestad er daglig leder av Megleren øl & vinstue i Industrigata i Sandnes. Megleren fortsetter som vanlig pub og må i likhet med Cats stenge kranene klokka 01.30. Det nye er at gjestene kan ta med seg brennevin utendørs på uteområdet til puben.

Saturn åpner igjen

Megleren står også bak en ny nattklubb i Storgata på Sandnes med inngang fra Flintergata. Nattklubben har fått navnet Saturn og holder til i lokalene der Kjelleren nattklubb lå for halvannet år siden.

– Vi har pusset opp lokalene, men det er ikke gjort de store endringene, sier Oskar Fuglestad. Totalt er det investert rundt 200.000 kroner i oppussing og nytt diskotekutstyr, mesteparten er brukt på nytt utstyr. Saturn nattklubb får 21 års aldersgrense. Men Fuglestad ser for seg et litt eldre publikum fra 25 år og oppover.

Selskapet Inventar Invest har også fått skjenkebevilling til å drive nattklubb i de tidligere lokalene til Mxmstr i Storgata, men Aftenbladet har ikke fått tak i daglig leder og styreleder Odd Thorleif Lande, og det er usikkert når nattklubben eventuelt kommer i drift.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

 2. Trafikkuhell i Hillevåg

 3. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø

 4. Hadia Tajik-erstatter klar for Stortinget – tre kandidater til maktrolle i Rogaland

 5. Nå herjer tidligere Viking-talent: – Alltid visst at jeg har det i meg

 6. Hugger opp supplybåter på løpende bånd under E39