Nok en dom mot amfetaminliga i Rogaland

SANDNES: Tollere hadde allerede fjernet amfetaminet da den hollandskregistrerte bilen kom til Sandnes. Da reservehjulet, hvor stoffet opprinnelig var gjemt, byttet hender, slo bevæpnet politi til.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

En 20 år gammel mann bosatt i Sandnes er i Jæren tingrett dømt til 2 år og 10 måneders fengsel for å ha forsøkt å oppbevare 6 kilo amfetamin. Dette er den tredje dommen mot amfetamin-ligaen som i 2016 innførte flere titalls kilo narkotika, hovedsakelig amfetamin, til Norge.

Les også

To menn i narkotikanettverk dømt til 6 års fengsel

Les også

Ny dom mot amfetamin-liga i Rogaland

I reservehjulet til en hollandskregistrert bil fant tollere på Svinesund 7,5 kilo amfetamin og 2210 ecstasytabletter. 20-åringen erkjenner at han hadde sagt seg villig til å oppbevare 500 gram. En enstemmig rett finner det imidlertid bevist ut over enhver rimelig tvil at tiltalte visste at det dreide seg om et langt større kvantum.

Valgte å samarbeide

Tollerne fant stoffet 13. august 2016. Mannen som fraktet narkotikaen sa seg villig til å samarbeide med politiet. Etter at stoffet var fjernet fra reservehjulet, fortsatte han derfor kjøreturen vestover. Stoffet skulle leveres til mottakere i Sandnes.

LES OGSÅ: Glemte 1,5 kilo amfetamin i leiebil

Så snart reservehjulet byttet hender, stormet 5-6 bevæpnede polititjenestemenn til og pågrep tre personer. De ble pågrepet ved en garasje som også er nevnt i tidligere dommer mot ligaen. Blant dem som ble pågrepet var tiltalte. Straffesaken mot de to andre er berammet til 25. september. Også denne saken, hvor totalt fire menn er tiltalt for grov narkotikakriminalitet, skal opp i Jæren tingrett.

Fra før er tre menn fra det samme nettverket dømt. En 31-åring og en 35-åring ble i juni dømt til 6 års fengsel for å ha innført i underkant av 10 kilo amfetamin. Noen uker senere ble en 34-åring dømt til 3 år og 10 måneders fengsel for å ha innført 5 kilo amfetamin.

Dårlig kvalitet

Hjemme hos den tiltalte 20-åringen fant politiet 200 gram amfetamin. Undersøkelser gjort av Kripos viser at dette stoffet sannsynligvis stammer fra en av ligaens andre innførsler.

En gang var stoffet så godt gjemt at mottakerne ikke fant alt. Da leiebilen ble levert tilbake til utleiefirmaet, var det fremdeles drøyt 1,5 kilo amfetamin i den. Dette ble funnet av politiet.

Les også

Ålgård-dødsfallet: 29-åring erkjenner drap

Les også

Påstand om 8 års fengsel i svært grov voldtektssak

Blant annet derfor mener retten at mottakerne denne gangen visste nøyaktig hvor mye stoff det skulle være i reservehjulet.

Retten mener 20-åringens tilståelse må tillegges noe formildende vekt, selv om han bare delvis erkjenner straffskyld. Videre i straffutmålingen pekes det på at amfetaminet var av dårlig kvalitet. Renhetsgraden var på 12-13 prosent. Det normale styrkenivået for amfetamin er 38 prosent.

Til fradrag av fengselsstraffen kommer de 392 dagene tiltalte har sittet i varetekt.

Publisert: