Muslimsk Fellesråd Rogaland takker politiet og Stavanger kommune

Søndag arrangerte Muslimsk Fellesråd Rogaland fellesbønn i forbindelse med eid al-adha. Nå ønsker de å takke både politiet og Stavanger kommune.

Muslimsk Fellesråd Rogaland ønsker å takke politiet og Stavanger kommune etter fellesbønn i Stavanger og Sandnes søndag i forbindelse med eid-feiringen. Foto: Marie von Krogh

 • Pernille Filippa Pettersen
  Pernille Filippa Pettersen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Vi er svært takknemlig for at politiet i Sør-Vest Politidistrikt ivaretok vår sikkerhet i dag under gjennomføringen av eid-ul-Adha og fellesbønn i Stavanger og Sandnes. Vi takker også Stavanger Kommune for et godt samarbeid og for tilrettelegging av fellesbønn i Stavanger Idrettshall, skriver Muslimsk Fellesråd Rogaland (MFR) i en pressemelding.

Det var rundt 1500 mennesker samlet til bønn i Stavanger søndag, fra fem forskjellige moskeer. I Sandnes var rundt 700 samlet.

– Hensikten med fellesbønn er å vise samhold og enhet som muslimer. Denne eid-feiringen har et budskap til muslimer om å ofre av sin rikdom og velstand til de fattigste i samfunnet, skriver MFR.

Rundt 1500 var samlet til fellesbønn i Stavanger. Foto: Lars Idar Waage

Viktig høytid

Bakgrunnen for fellesbønn er at søndag markerte starten på eid al-adha, en av muslimenes viktigste høytider. Høytiden markeres til minne om profeten Ibrahim og hans villighet til å ofre sin sønn, Ismail til Allah etter å ha fått ordre om nettopp dette. Allah stoppet Ibrahim fra å ta livet av sin sønn da han beviste sin villighet til å lyste Allahs ordre.

I anledning eid al-adha var det i tradisjon tro kalt inn til bønn i Stavanger idrettshall på Tjensvoll. I kjølvannet av det som skjedde i Bærum ble sikkerheten skjerpet fra politiets side.

Det var derfor bevæpnet politi utenfor eid-feiringen i både Stavanger og Sandnes.

– Vi følger det opp som vi har fått beskjed om fra politidirektoratet. Vi skal følge feiringen i distriktet på en trygg og verdig måte, sa operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Brit Randulf, til Aftenbladet søndag formiddag.

Les også

Bevæpnet politi utenfor Eid-feiring i Stavanger og Sandnes

Imam Abdul Wheed Aslam oppfordret alle til dialog, samarbeid og mer fellesskap for å møte ondskapen sammen. Foto: Marie von Krogh

– Møte ondskapen sammen

Under sin tale søndag oppfordret imam Abdul Wheed Aslam, som ledet bønnen, alle til dialog, samarbeid og mer fellesskap for å møte ondskapen sammen.

Han ba også de oppmøtte om å involvere seg i det norske samfunn. Blant annet ved å avgi stemme i valget og å gå på universitet. I tillegg oppfordret han forsamlingen om å gå foran som gode eksempler som foreldre, venner, brødre, søstre og samfunnsborgere.

Les også

Solberg: – Vi slår ring om vårt muslimske miljø

evæpnet politi utenfor eid-feiring i Stavanger idrettshall. Saleem Maqhat og barna Omar, Layan, Bayan og Ammar hilser politibetjenten etter bønnen i Stavanger idrettshall. Til venstre står koordinator for bønnesamlingen, Abdiraham Omar Moallim Foto: Marie von Krogh

Flere vil stille opp

Islamsk Råd Norge opplyser til NTB at de har blitt kontaktet av flere nordmenn som ønsker å stille opp som vakt i forbindelse med eid-feiringen søndag.

Organisasjonen skriver på Facebook at de har mottatt flere henvendelser etter skyteepisoden i moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum.

– Vi setter stor pris på dette og anmoder de interesserte til å ta direkte kontakt med en moské i deres nærområde, skriver de.

Publisert:
 1. Sør-Vest politidistrikt
 2. Rogaland
 3. Stavanger
 4. Eid
 5. Ekstremisme

Mest lest akkurat nå

 1. 38 smittede og minst 785 i karantene ved skoler og barnehager i Stavanger

 2. Mari leter etter brudekjolen sin: – Angrer på at jeg solgte den

 3. Smittehopp i Stavanger: - Bekymret for situasjonen

 4. Eigersund innfører rødt nivå i skoler og barnehager

 5. Arbeidsulykke: Mann (19) skadet etter fall på 6-7 meter

 6. Krigsminnesmerke tagget ned