Forsyningsskip-rederiet har ulykkesteori

Rederiet som eier forsyningsskipet som støtte sammen med Statfjord A natt til fredag har allerede teorier om hva som forårsaket uhellet.

Forsyningsskipet PSV «Sjøborg» er nå på vei til en kai i Bergensområdet etter kollisjonen med Statfjord A natt til fredag. Foto: ARKIVBILDE: ANDREAS ASKILDSEN

 • Hans Petter Aass
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det nesten 80 meter lange fartøyet PSV «Sjøborg» er eid av Skansi Offshore på Færøyene. Skipet med 12 besetningsmedlemmer ombord var fredag morgen på vei til kai i Bergensområdet.

– Alle ombord er heldigvis uskadet, og fartøyet går for egen maskin. Det kan være skader på utstyr, men det må vi undersøke når «Sjøborg» kommer til land , sier administrerende direktør Jens Meinhard Rasmussen i Skansi Offshore til Aftenbladet.

Administrerende direktør Jens Meinhard Rasmussen i Skansi Offshore. Foto: Skansi Offshore

Kommer til Norge

Han forteller rederiet vil sende representanter til Norge for å undersøke skadene på «Sjøborg» og for å forsøke å finne ut hva som gikk galt da det kolliderte med Statfjord A. Været var bra i området da uhellet fant sted.

– Vi har noen teorier om hva som kan ha skjedd, men vi ønsker ikke å gå ut med noe før vi er sikre. Etter at vi har gjort våre undersøkelser, vil vi komme med en grundig redegjørelse, sier Meinhard Rasmussen.

Han understreker at rederiet vil samarbeide med norske myndigheter i forbindelse med undersøkelsene.

Lastet ferskvann

Kollisjonen på Statfjord-feltet skjedde da fartøyet lastet ferskvann om bord i Statfjord A. Båten kom ut av posisjon og støtte borti et område av plattformen. Det er rammeverket på en livbåtstasjon, som holder fem livbåter, som ble truffet.

Ifølge Meinhard Rasmussen i Skansi Offshore har forsyningsfartøyet vært mye i Statfjord-området etter at den ble sjøsatt i 2011. Allerede året fikk skipet sin første kontrakt på Statfjord-feltet. Nå er «Sjøborg» inne i en kontrakt som har vært gjeldene siden 2017.

Evakuerte

Det var 276 personer om bord på Statfjord A da kollisjonen skjedde. To søk og redningshelikopter (SAR) samt et helikopter fra Hovedredningssentralen har fløyet folk fra Statfjord A til Statfjord B og C, og Gullfaks A. Totalt ble 218 personer evakuert. Det er nå 58 personer igjen på plattformen.

Sør-Vest politidistrikt har varslet at de oppretter undersøkelsessak etter uhellet natt til fredag.

LES OGSÅ:

Les også

218 personer evakuert fra Statfjord A i natt etter kollisjon - politiet oppretter sak

Publisert:
 1. Statfjord
 2. Skansi Offshore
 3. Færøyene
 4. Ulykker

Mest lest akkurat nå

 1. Sirdal-ordfører: – Kan i verste fall ta dager før strømmen er tilbake

 2. Dette er den nye tv-serien du skal sjå

 3. – Vi må nok bruke dagen til å måke oss ut av hytta

 4. Bare tre nye smittede i Stavanger og Sandnes

 5. Sykkelbutikk i Sandnes har gått konkurs: Ti mister jobben

 6. Slåssing utenfor ungdomsklubb på Bryne