Julemarkedet i Egersund er avlyst

I år får du ikke se Henrik Einar Seglem foran nissehuset der han åpner julebyen. - Trist, sier han.

Egersund har svingt seg opp til å bli Julebyen på Sør-Vestlandet. Nå tar det tradisjonelle julemarkedet pause, men lover allerede nå å komme sterkt tilbake i desember 2021.

 • Arnt Olav Klippenberg
  Arnt Olav Klippenberg
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Nyheten var ikke uventet. Julemarkedet i sentrum av Egersund er en tett opplevelse. Til tider er «sild i tønne» en god beskrivelse. Derfor var det ikke uventet at noe måtte gjøres.

– Julebyen Egersund og julemarkedet skal være en trygg og god førjulsopplevelse. Med bakgrunn i siste ukers smittesituasjon og krav til arrangementer i forhold til covid 19 så vil det tradisjonelle julemarkedet utsettes til neste år, sier mangeårig julebygeneral Henrik Einar Seglem.

Mellom 40.000 og 50.000 besøkende

Det er en alvorlig beslutning. Mange av butikkene i sentrum trenger den ekstra julehandelen som Julebyen har ført med seg. Det er alltid vanskelig å snakke tall. Telleapparater er ikke lett når det handler om folk som strømmer til en by, men overfylte tog, og ekstratog, og en evig strøm av biler fra Nord-Jæren, gjør at egersunderne lett snakker om både 40.000 og 50.000 besøkende, litt etter flaks og uflaks med været.

Derfor er Seglem fort med å legge til at selve julebyen Egersund, handelen i den koselige småbyen, blir som før.

– Julenissen er ikke syk

– Egersund er fortsatt Julebyen med det flotte treet og den ekte Julenissen og de koselige butikkene, men arrangementet rundt Julemarkedet vil bli flyttet til desember neste år. Det er ikke en lett avgjørelse for oss å ta etter så mange år, men av hensyn til sikkerheten og smittevern for alle de flotte gjestene vi har hvert år, så må det dessverre bli slik i år, sier han og legger til:

– Julenissen er ikke syk. Han kommer garantert til å dukke opp også i år, og munkene kommer også til å dukke opp og skape julestemning, så vi håper jo at folk kommer. Og så håper vi på besøk neste år når alt vender tilbake til det normale.

Publisert:

Julebyen

 1. Egersundnissen ble vaksinert og fikk hilsen fra høyeste hold etterpå

 2. Julemarkedet i Egersund er avlyst: – Ikke en lett avgjørelse

 3. Etter en pust i bakken, er Julebyen Egersund igjen klar for storinnrykk

 4. – Det er stort sett bare i Rogaland at vi får til å dyrke akkurat denne sorten

 5. Mye folk på åpningen av Julebyen Egersund. Dette skjer i dagene framover

 6. – Må være tidenes beste juleby

 1. Julebyen
 2. Julehandel
 3. Nord-Jæren
 4. Egersund
 5. Tog