Regjeringen har 242 ubrukte flyktningmillioner

Fordi rekordfå søkte asyl i Norge i 2019, står en stor del av budsjettkronene til asyl-, flyktning, og integreringstiltak ubrukt.

F.v.: Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF), finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H) og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V). Her er de ved starten av høstkonferansen for statsbudsjettet for 2020.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Summen som Kunnskaps- og integreringsdepartementet og Justisdepartementet ikke har klart å bruke opp, er på 241,7 millioner kroner, ifølge Vårt Land.

Tirsdag legger SV fram et forslag i Stortinget hvor foreslår hva regjeringen kan bruke pengene til. Partiet ber regjeringen avlaste Hellas og ta imot enslige mindreårige asylsøkere og enslige forsørgere for asylbehandling i den utstrekning som lar seg gjøre innen for en bevilgning på 241,7 millioner kroner.

Forslaget er ventet å bli nedstemt av Høyre, Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og Senterpartiet og Kristelig Folkeparti.

Statssekretær Jens Frølich Holte (H) i Utenriksdepartementet sier til Vårt Land at Norge allerede hjelper Hellas.

– Å finne gode løsninger for håndteringen av flyktninger og migranter som kommer til Hellas, er et felles europeisk ansvar. Gjennom EØS-midlene bidrar Norge til styrking av hele asylhåndteringen i Hellas, sier han.

Publisert:
  1. Asylpolitikk
  2. Flyktninger

Mest lest akkurat nå

  1. Det må være mulig å finne en løsning der det ikke er strøm­kundene som må ta også denne regningen

  2. Disse veiene stenges under Tour of Norway til helgen

  3. Nå står slaget om Nytorget

  4. Slo alarm om politiets nasjonale varslingsordning: – Folk blir syke

  5. Edwin Andres Nilsson (29) jobber i et av landets mest etterspurte yrker. Nå tar arbeidsgivere nye grep for å få tak i folk

  6. «Jeg elsker når spillere som har slitt virkelig leverer»