Tre nye tilfeller av koronasmitte i Stavanger

Tre nye tilfeller av koronasmitte er påvist i Stavanger kommune. Helsedirektoratet sier lørdag kveld at alle som har vært i Nord-Italia de siste 14 dager skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke.

Det er tre nye tilfeller av koronasmitte i Stavanger. (illustrasjonsbilde)
 • Camilla Bjørheim
  Camilla Bjørheim
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Lørdag 7. mars ble det bekreftet at ytterligere tre personer har testet positivt på koronasmitte, det opplyser Stavanger kommune i en pressemelding lørdag kveld. Totalt er åtte personer i Stavanger smittet.

Kommunen avventer endelig bekreftelse på prøvene fra Folkehelseinstituttet.

De tre voksne personene har vært på vinterferie i Nord-Italia.

FÅ SISTE NYTT OM KORONAVIRUSET I VÅRT DIREKTESTUDIO.

Var på tur i vinterferien

De tre som er smittet, kom tilbake fra vinterferie i Nord-Italia forrige helg.

– De har vært i et område som fram til i dag var definert som et område uten vedvarende spredning av korona. De har dermed fulgt rådene om å ikke teste seg og har levd som normalt, sier Thomas Bore Olsen, kommunikasjonsrådgiver i Stavanger kommune.

Etter noen dager skal de tre ha fått symptomer, og ble så testet før helgen.

– Det som er kjempeviktig nå er at personer som har vært i de nye områdene som nå er definert som å ha vedvarende smitte - og som har luftveisinfeksjoner - tar kontakt på ny for å bli testet, sier Bore Olsen til Aftenbladet i 19-tiden.

Få minutter senere melder Helsedirektoratet følgende:

– Det betyr at alle som har vært i områder med vedvarende smitte, skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke, sier helsedirektør Bjørn Guldvog lørdag kveld.

Utvider området i Nord-Italia

Folkehelseinstituttet utvidet lørdag 7. mars listen over områder med vedvarende, utbredt smitte til å gjelde alle regioner nord for Roma: Regionene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna og Piemonte, Valle d’Aosta, Liguria, Marche, Trentino-Alto Adige, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Toscana, Umbria og Abruzzo.

Folkehelseinstituttet har det siste døgnet fått rapportert at ytterligere 34 personer har testet positivt på koronavirus innen klokken 16.00 lørdag.

Til sammen er 89 smittet i forbindelse med reise til Italia.

Kartlegger nærkontakt

Helsesjef Marit Anda i Stavanger kommune sier at kommunen nå arbeider med å kartlegge og ta kontakt med nærkontakter til de tre nye smittetilfellene i Stavanger.

De som defineres som nærkontakter må være 14 dager i hjemmekarantene. Nærkontakter som har influensalignende symptomer blir testet ved legevakten.

Helsesjef i Stavanger kommune Marit Anda.
Les også

34 nye koronasmittede siste døgn – alle fylker berørt

– Ta kontakt på ny

– Flere av personene som har testet positivt på koronavirus i Stavanger har ikke vært i områdene som i starten var definert til å ha vedvarende smitte. De fleste har vært i andre områder i Nord-Italia. Vi vet at en del reisende har fått beskjed om at de ikke trenger teste seg, da de har vært utenfor området som var aktuelt, sier helsesjef Marit Anda.

– Vi ber nå alle som har vært i Nord-Italia siste 14 dager, og som har luftveissymptomer eller feber, om å holde seg hjemme og kontakte legevakten for testing, oppfordrer hun lørdag i 19-tiden.

Minutter senere er beskjeden fra Helsedirektoratet at alle som har vært i områder med vedvarende smitte, skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke.

Anda minner om at hyppig håndvask og hosting i papir eller albukroken er svært viktig for å redusere smitte.

Har du spørsmål om det nye koronaviruset, og du ikke finner svar på nettsidene, kan du ringe 815 55 015.

Endringer i anbefalinger om karantene

Helsedirektoratet har lørdag 7. mars besluttet utvidelse av anbefalinger om hvem som skal være i karantene. Karantene gjelder nå for alle personer som har vært i områder med vedvarende smitte av koronavirus.

Det betyr at alle som har vært i områder med vedvarende smitte skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Dette omfatter å ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser, ikke ta offentlig transport, og unngå andre steder der man lett kommer nær andre.

Publisert:
 1. Stavanger kommune

Mest lest akkurat nå

 1. Ordfører om helseministerens bekymring: - Tror hun har misforstått noe

 2. Massetesting på skole etter koronautbrudd

 3. Skrinlegger «Mongoland 2»: - Den viktigste personen i filmen finnes ikke lenger

 4. Her skjer helgevolden i Stavanger sentrum

 5. Importkongens enorme lager er igjen sprengt etter eventyrlig vekst

 6. Aberdeenflyet fra Stavanger måtte snu