Mattilsynet sendte ut uferdige rapporter

Mattilsynet i Sør-Rogaland, Sirdal og Flekkefjord kom nylig i skade for å sende ut ni uferdige brev til personer Mattilsynet hadde vært på tilsyn hos. De beklager det som har skjedd.

– Innholdet i rapportene har vært alt fra rutinemessige overvåkingsprøver av dyr (som MRSA) til forhold som gjaldt dyrevelferd. Som regel har det imidlertid bare vært bruddstykker av tekst som har gitt lite mening, sier regiondirektør i Mattilsynet, Ole Fjetland. (Illustrasjonsfoto). Foto: Fredrik Refvem

 • Håkon Jonassen Norheim
  Håkon Jonassen Norheim
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det var under en opprydning i det elektroniske arkivsystemet at Mattilsynet i Sør-Rogaland, Sirdal og Flekkefjord nylig kom i skade for å sende ut ni uferdige brev til personer og virksomheter Mattilsynet hadde vært på tilsyn hos.

– Vi er lei oss for det som har skjedd og kontakter dem det gjelder for å beklage. Slike feil skal ikke skje, sier Ole Fjetland, regiondirektør i Mattilsynet.

Oppryddingen i arkivsystemet er en manuell prosess der status på dokumenter endres. Det var i forbindelse med dette at de ni dokumentene ble feilsendt. Brevene som ble sendt er å anse som ugyldige.

Rapportene skal ha vært uferdige rapportkladder etter tilsyn, som har blitt liggende igjen i arkivsystemet selv om de endelige rapportene har blitt sendt ut.

– Innholdet i rapportene har vært alt fra rutinemessige overvåkingsprøver av dyr (som MRSA) til forhold som gjaldt dyrevelferd. Som regel har det imidlertid bare vært bruddstykker av tekst som har gitt lite mening, sier Fjetland.

Regiondirektør i Mattilsynet, Ole Fjetland. Foto: Mattilsynet

Mattilsynet har lagt inn ekstra kontroller på øvrig dokumenthåndtering for å unngå at dette skjer igjen.

– Selv om brevene er å anse som ugyldige, forstår vi det kan være ubehagelig å få slike brev fra Mattilsynet. Det beklager vi. Vi velger å være åpne og fortelle om feilen vi har gjort for å ikke skape misforståelser, forklarer Fjetland.

– Hvor lenge etter tilsynene skal disse ha blitt sendt ut?

– Tidsrommet på tilsynene var i 2015 til 2019, men de fleste er fra 2015, avslutter Fjetland.

Publisert:
 1. Mattilsynet
 2. Sirdal
 3. Flekkefjord
 4. Dyr
 5. Rogaland

Mest lest akkurat nå

 1. I en alder av 19 og 17 år har de vært på alle de 44 hyttene til Stavanger turist­forening

 2. Han har toppet hitlister i hele verden, men i Stavanger vil han alltid være sønnen til Bente og Oli

 3. Matspesialist Maggi Gausel gir deg 19 sunne oppskrifter

 4. Reaksjoner mot NRKs TV-bilder: Slik forsvarer kanalen vurderingene

 5. Her sikres «The Lovers» mot ny tagging

 6. Butikktyv med kniv i Stavanger sentrum