Nå skal fylkestinget strømmes direkte på nett

I revidert fylkesbudsjett tirsdag blir det satt av penger til strømming av politiske møter. Anja Berggård Endresen (V) er strålende fornøyd.

Anja Berggård Endresen (V) er svært fornøyd med at fylkestinget nå setter av penger til å å strømme sine egne nettmøter. Dermed trenger ingen å dra til Haugesund, Stavanger eller Egersund for å følge debattene hos fylkeskommunens fremste politikere.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Venstre-politikeren tror at politikken har godt av åpenhet og innsyn.

– Folk kan mye enklere få et innblikk i sakene som behandles og får høre de ulike politiske argumentene som ligger til grunn.

– Venstre tror at at et slikt innsyn som live-overføringer eller muligheten for å se innlegg i opptak i liten grad kan erstattes av referater på nett og papir.

Hun tilføyer: - At offentlige møter kan følges via nett, gir en stor frihet for våre innbyggere. En trenger ikke fysisk møte opp i møtelokalet for å følge debatten. Alle kan lese stemmegivningen via protokoller i ettertid, men nyanser i representantenes synspunkt og debatten. De finner du ikke i protokollen.

Endresen er derfor glad for at Venstre sammen med sine budsjettpartnere setter av midler til de første nettstrømmingene av fylkestinget.

– Vi mener at dette vil bidra til en mer åpen fylkeskommune, mer transparente prosesser og legge til rette for å skape mer tillit samt gjøre debatten tilgjengelig for alle.

Publisert: