Mediebedrifter signerte avtale, ett skritt nærmere medieby i Stavanger

NRK Rogaland, Aftenbladet, Mediafarm, Mediability og Screen Story skrev tirsdag under en intensjonsavtale om samlokalisering. Lyse støtter også prosjektet.

Sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad, fra venstre, daglig leder Tommy Aase i Screen Story, Harald Halvorsen i Mediability, Annenita Bakker Schøyen i Mediafarm og distriktsredaktør Ragnar Christensen i NRK Rogaland.
 • Tommas Torgersen Skretting
  Tommas Torgersen Skretting
  Leder Lokal, Aftenbladet
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Siden 2017 har det vært arbeidet aktivt for å knytte medie- og teknologimiljøet i regionen tettere sammen. I fjor førte det til at det ble etablert en klynge. Nå tar noen av klyngemedlemmene skrittet videre, med tanke på en samlokalisering i Stavanger sentrum. Tirsdag klokken 11 møttes partnerne for å signere en intensjonsavtale.

– Mediebyen må være synlig og tilgjengelig for publikum. Vi vil styrke mediemangfoldet og være en god møteplass både for publikum og bransjen, sier distriktsredaktør i NRK Rogaland, Ragnar Christensen.

Målet er å ha en avtale i boks med en eiendomsutvikler innen sommeren 2021. Da kan lokale mediebedrifter være samlokalisert en gang i løpet av 2023. Partnerne i samarbeidet har bestemt at lokalet de ser etter skal ligge sentralt i Stavanger og at de skal leie - om det blir i et nybygg eller i et eksisterende bygg, har de ikke en bastant mening om.

– Jeg regner med at lokale eiendomsutviklere kaster seg inn en konkurranse om dette prosjektet, smiler Christensen.

– Det er bra for tradisjonelle medier å knytte seg enda tettere sammen med medieteknologimiljøet. Da vil vi alle stå sterkere i en framtid som vi ikke vet så mye om, sier Christensen.

Han mener det er viktig at noen veletablerte virksomheter nå tar initiativet, men understreker at målet er å få med flere små og store bedrifter til å flytte inn i mediebyen.

– Her skal det foregå både forskning, foredrag og formidling, understreker Aftenbladets Lars Helle. Nærmeste i bakgrunnen: NRKs distriktredaktør, Ragnar Christensen, og Annenita Bakker Schøyen i Mediafarm.

Forskning, foredrag og formidling

Sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, Lars Helle, tror en medieby tydeliggjør bedriftenes samfunnsoppdrag, samtidig som det kan trekke både arbeidskraft og studenter til regionen:

– Her skal det foregå både forskning, foredrag og formidling, understreker han.

Helle håper samarbeidet også kan utløse prosjekter i samarbeid med andre klynger og institusjoner i regionen, noe som blir understreket av de andre bedriftene som står i spissen for prosjektet.

– Det er etter hvert et ganske stort mediemiljø i byen. Noe er vi konkurrenter på, men det er også utrolig mye utenom kantine som vi kan ha til felles. Jeg ser for meg et levende samarbeid her, og liker klyngetanken – at vi kan etablere et fagmiljø for teknologi og ytringsfrihet. Dette tror jeg kommer til å gagne både oss og publikum.

– Vil styrke regionen

– Jeg har tro på at vi kan skape et medie- og teknologimiljø som kan erobre nye markeder og styrke regionens evne til å møte endringer og konkurranse, sier daglig leder Annenita Bakker Schøyen i Mediafarm.

De neste stegene for prosjektet er å knytte til seg en prosjektleder, som skal arbeide med detaljplanlegging, framdrift og kontakt med mulige utbyggere og utleiere. Arbeidet med å få flere inn i samarbeidet er også startet. Målet er innflytting seinest i løpet av 2023.

Les også

NRK og Aftenbladet vurderer å flytte sammen

Publisert:
 1. Stavanger
 2. NRK
 3. Rogaland
 4. Stavanger Aftenblad
 5. Lars Helle

Mest lest akkurat nå

 1. Flere pasienter utviklet spredning av kreft mens de deltok i norsk kreftstudie. – Vi er veldig lei oss

 2. Mikal Stømne (24) gikk ned 84 kilo på egen hånd. Fem grep ble avgjørende.

 3. Mange hoster. Slik finner du lettere ut hvilket luftveisvirus du er smittet av

 4. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

 5. To tenåringer og den enes stefar tiltalt for grov kroppsskade

 6. Berntsen skryter av tidligere vikingelev: - Jostein er en flott kaptein