Målet om 10 prosent elbiler nådd

Snart er én av ti personbiler på norske veier elbiler. I fjor var mer enn fire av ti solgte biler elektriske.

Tesla modell 3 med bakhjulsdrift. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det er Norsk elbilforening som har beregnet at i løpet av de neste månedene vil én av ti personbiler på norske veier være rene elbiler.

– Det betyr mindre klimagassutslipp og bedre luftkvalitet i byer og tettsteder. Den neste store milepælen er at alle nye personbiler som selges i 2025, skal være nullutslippskjøretøy. Det målet skal vi også nå, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

I fjor var 42 prosent av alle nye personbiler som ble solgt i Norge, elbiler. Det var mer enn salget av alle nye bensin- og dieselbiler til sammen. Nesten 26 prosent av de nye personbilene hadde hybriddrift. Dieselandelen endte på 16 prosent, og bensindrevne biler sto for 15,7 prosent av salget.

– Det er gledelig å se at en kombinasjon av avgifts- og bruksfordeler gjør at Norge er verdensledende når det gjelder antall elbiler i forhold til folketall, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

Dersom det bare selges nullutslippspersonbiler fra 2025, kan rundt halvparten av personbilene i Norge ha nullutslipp i 2030.

Publisert:
  1. Elbil
  2. Norsk elbilforening

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet ønsker tips om hendelser før dødsulykken i Sandnes

  2. Etter nesten sju år i Norge tvang koronaen dem til å selge leiligheten. Nå bor de i en bobil på den polske lands­bygda

  3. Bedrageritiltalt Ap-politiker fra Rogaland: – Jeg har dummet meg ut

  4. FHI: Denne vaksinen beskytter best

  5. Ingve Bøe advarer Viking mot to spillere

  6. Alarm! Barn i fare!