If: De fleste bileiere rammet av bilbrann, er dekket av forsikringen

Bileiere rammet av parkeringshusbrannen i Stavanger som har kasko- eller delkaskoforsikring, er dekket av forsikringen sin, opplyser forsikringsselskapet If.

Publisert: Publisert:

Mange biler er ødelagt etter at det begynte å brenne i et parkeringshus på Stavanger lufthavn Sola. Foto: Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

 • NTB

Informasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet sier at de allerede har fått henvendelser fra bekymrede bileiere i forbindelse med den voldsomme brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola tirsdag.

– Hvis du har kasko eller delkasko, så dekker forsikringen bilbrann. Har du kun en ansvarsforsikring på bilen, noe de færreste har, er bilbrann ikke dekket, sier Clementz til NTB.

Forsikringsselskapet følger situasjonen tett. Så vidt de kan bedømme, ser det ut til brannen på Sola er en av de største brannene i Norge i nyere tid, dersom det er flere hundre biler som er rammet.

– Hvis flere hundre biler er rammet, så vil dette få konsekvenser i hverdagen til veldig mange mennesker i Rogaland, sier han.

Clemenz oppfordrer videre bileiere til å puste med magen og vente til situasjonen er mer avklart utover kvelden og morgendagen.

Publisert:

Flyplassbrannen

 1. Pengestrid etter flyplass­brannen: – Ytterst oppsikts­vekkende, og direkte illojalt

 2. Vaskejobben koster Avinor 1,7 millioner kroner

 3. Vil vurdere å øke sikkerhetsnivået for denne type bygg

 4. – Ingen tvil om at vi burde varslet tidligere, innrømmer brannsjef

 5. P-husbrannen på Sola: Over 400 biler går tapt

 6. Kan ende med gigantkrav

 1. Flyplassbrannen
 2. Forsikring
 3. Stavanger lufthavn, Sola
 4. Brann