Gjert og kulturministeren hyller folkehallene i Rogaland: – Burde være en stor inspirasjon for andre kommuner

Kulturminister Abid Raja (V) og Gjert Ingebrigtsen mener andre deler av landet bør ta inspirasjon av folkehallene i Rogaland.

Publisert: Publisert:

Gjert Ingebrigtsen og Abid Raja møttes i Sandneshallen. Begge er veldig fornøyde med hvordan Rogaland har jobbet med folkehallene. Foto: Kristian Jacobsen

  • Hans Christian Boge-Fredriksen
    Journalist

Folkehallene er et interkommunalt selskap fordelt på Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg.

Så langt har det ført til at Sørmarka Arena, Randaberg Arena og Sandneshallen er blitt bygget. Sykkelvelodromen på Sola – som riktig nok opplever trøbbel i byggefasen – blir det fjerde tilskuddet.

– Jeg synes det er helt usedvanlig hvordan de gjennom interkommunale samarbeid har klart å samhandle for å realisere disse prosjektene. Både at man samarbeider på tvers av partiene i en kommune, men også at man har tverrkommunalt samarbeid for å få dette til, sier kulturminister Abid Raja til Aftenbladet under sitt besøk i Sandneshallen, og fortsetter:

– Dette burde være en stor inspirasjon for andre kommuner. Hvis man går sammen, kan man realisere store prosjekter. Dette burde egentlig være et eksempel til etterfølgelse andre steder i landet.

Les også

Nye idrettsanlegg åpnes på løpende bånd: – Rogaland er best i landet

– Ikke tenk økonomi og profitt

Gjert Ingebrigtsen var også på plass i Sandneshallen, hvor han blant annet så datteren Ingrid (13) sette personlig rekord på 800 meter på tiden 2.24.52.

Ingrid Ingebrigtsen satte personlig rekord på 800 meter torsdag kveld. Foto: Kristian Jacobsen

Han mener idrettshaller kan bidra til god folkehelse, og at dette må vektlegges fremfor prisen det koster å bygge de.

– Vi må som land være såpass rike og rause at vi ikke tenker økonomi og profitt når vi lager haller, men heller tenke folkehelse, idrett, og at barn og unge har en valgmulighet for hva de vil bruke tiden på. For det er folkehallene ekstremt viktig, sier Ingebrigtsen.

Gjert Ingebrigtsen og kulturministeren slo av en liten prat midt i Sandneshallen. Hva de pratet om var hemmelig, men Raja forteller at han er veldig for byggingen av flere idrettshaller.

– Staten vil alltid være på for å klare å realisere prosjektene gjennom vurderinger av prosjekter. Det har vi blant annet vært gjennom velodromen som bygges. Gode initiativ lokalt er staten med på gjennom et spleiselag, sier kulturministeren.

Les også

Kjepper i hjulene for ny sykkelvelodrom

Hans Magne Asheim (f.v.), Håvard Øglend, Abid Raja, Simon Bø Sande og Ingrid Ingebrigtsen tok noen runder i Sandneshallen sammen. Foto: Kristian Jacobsen

– Ekstremt viktig for oss

Team Ingebrigtsen har tilbragt mye tid i folkehallene, og spesielt i Sandneshallen som legger til rette for friidrett. Gjert forteller at Sørmarka Arena også har blitt brukt flittig til å gå på skøyter av både Ingrid og Jakob.

Han er ikke i tvil om at folkehallene har hatt mye å si for at Henrik, Filip og Jakob har nådd såpass langt.

– For oss har det vært ekstremt viktig å ha Sandneshallen, sier han.

– Vi ser i kjølvannet av folkehallene at det kommer opp utøvere i idretter som vi aldri har vært i nærheten av tidligere. Det er en bieffekt av at politikerne har vært med på dette løftet.

Les også

Filip Ingebrigtsens eksperiment: – Bare ett godt av tre løp

Les også

Skøytekometen fra Stavanger spås en framtid i verdenstoppen: – Får han muligheten, må han ta den

Kulturministeren tror folkehallene i Rogaland kan fortsette å bidra til å skape morgendagens helter.

– Jeg ble veldig glad av å se så mange barn her. Det betyr jo at hallen brukes flittig. Det er mange som invester mye tid til trening, så da er det veldig bra med gode idrettshaller, sier Raja.

– Mange av dem som er her kommer til å prestere på høyt nivå, og selv om man ikke presterer på høyt nivå får man stor glede av det. Det er kanskje det aller viktigste; at barn driver med det de liker å gjøre, og at vi skaper en glede i barns liv.

Abid Raja testet ut det Sandneshallen hadde å by på. Foto: Kristian Jacobsen

Publisert:

Les også

  1. Stavanger er blitt skøytebyen: – Det samme som skjedde da Vikingskipet åpnet

  2. Viking er på vei tilbake til eliten – det skaper nye økonomiske utfordringer

  1. Sandnes
  2. Stavanger
  3. Gjert Ingebrigtsen
  4. Idrett
  5. Rogaland