Nå får Tasta sitt kjøpesenter

Pappkartonger og paller preget butikkene da Aftenbladet fikk en omvisning på Tasta Senter denne uken. Torsdag åpner senteret, som allerede har blitt populært på Facebook.

Publisert: Publisert:

Butikksjef Runi Danielsen hos Mæhle er travelt opptatt med oppakking før åpningen av Tasta Senter. Foto: Jarle Aasland

  • Kine Haukali
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Jan Romancik fra Hennig Olsen sørger for at Helgø Meny får iskrem i fryseskapet. Foto: Jarle Aasland

Gunnstein Ullstad og Elisabeth Vervik fyller opp kjølevaredisken hos Helgø Meny. Foto: Jarle Aasland

Stian Strøme er butikksjef hos BR-Leker og er innstilt på å jobbe dag og natt frem til åpningen. Foto: Jarle Aasland

Eiendomssjef Elisabeth Sverdrup Braaten i Obos Forretningsbygg og senterleder Britt Iren Osmundsen gleder seg til åpningen av Tasta Senter i morgen. Foto: Jarle Aasland

Tasta senter åpner kl. 12 torsdag. Foto: Jarle Aasland

— Det er alltid litt kaos i innspurten, men det blir klart til torsdag, forsikrer en engasjert eiendomssjef Elisabeth Sverdrup Braaten i Obos Forretningsbygg. Sammen med senterleder Britt Iren Osmundsen geleider hun Aftenbladet gjennom nye Tasta Senter. Første spadetak på tomten ble tatt 5. november i 2010, og torsdag er senteret klart for åpning.

— Dette kan de, sier Braaten og peker på hyllene inne hos Helgø Meny.

Hun forklarer at butikkhyllene var helt tomme for bare noen dager siden. Nå er de stappfulle, og mellom reolene suser medarbeidere rundt som maur i tue. Noen butikker er helt klare til torsdagens åpningsfest, men i flesteparten av dem treffer vi travle ansatte blant pappkartonger og paller.

— Vi gleder oss veldig til åpningen, jeg er så spent, sier butikksjef Runi Danielsen hos Mæhle. Sammen med eier Pia Charlotte Mæhle skal hun sørge for at butikkhyllene er fulle av klær torsdag morgen.

Samlingspunkt

Tasta Senter blir mer enn bare shopping. 40 butikker og fire spisesteder er fordelt på 17.000 kvadratmeter i byggets første og andre etasje. I tredje etasje åpner Sats treningssenter på hele 2200 kvadratmeter og blir dermed byens største. Tasta Helsestasjon blir å finne i fjerde etasje sammen med hjemmebaserte tjenester, mens et legekontor åpner i femte etasje. Det store åpne «torget» i første etasje skal kunne benyttes til det meste. Braaten trekker frem både salg av sanitetens bjørkeris til fastelavn og opptredener fra bydelens talenter som eksempler.

— Vi ønsker at senteret skal bli et samlingspunkt for bydelen, forklarer Osmundsen.

Hun håper at kundene skal finne det meste de trenger eller ønsker på senteret.

— Klær, sko, frisør, blomster, mat, leker, elektronikk, jernvare, apotek, gullsmed, interiør, teller hun på fingrene.

Populære på Facebook

Torsdag skal blant andre OL-vinner Sarah Louise Rung og Ordfører Christine Sagen Helgø (H) delta på åpningen klokken 12. Osmundsen både håper og tror at det kommer mye folk og mener den positive responsen på Facebook indikerer at det kommer til å bli en bra åpning.

— Vi har langt over 2000 som liker oss på Facebook allerede nå, og det er mange som har skrevet at de kommer på åpningen, og at de gleder seg. Tasta er nok veldig klar for dette, smiler hun.

Miljøvennlig

Braaten er stolt over at senteret også er miljøvennlig og skal kildesortere minst 75 prosent av alt avfall.

— Senteret er klassifisert som et lavenergibygg. Overskuddsvarmen fra senteret kan vi bruke til å varme fortauet utenfor om vinteren, forklarer hun.

En av dem som skal kildesortere mye papp de siste dagene før åpningen, er butikksjef Stian Strøme hos BR-Leker. Butikken er full av leketøy, men også av uåpnede kartonger.

— Vi blir ikke klare før klokken seks på torsdag, spøker han når Aftenbladet passerer.

Etterpå understreker han at butikken skal bli klar. Men han er innstilt på å jobbe både dag og natt frem til åpningen torsdag.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

  2. Samferdselsdepartementet går for den røde streken på kartet

  3. Da viruset kom til Norge, tok Ingeborg (47) grep. Personer med fedme rammes hardere av korona, viser ny forskning.

  4. – De kaller det tidenes funn i Norge

  5. – En helt fantastisk løsning i disse krisetider

  6. – Minner Trump om at han ikke er diktator

  1. Stavanger