By på et pepperkakehus

Nå kan du legge inn bud og sikre deg et av de 200 husene i pepperkakebyen. Sandnesordfører Stanley Wirak og Oilers-eier Tore Christiansen har allerede punget ut – og de oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Publisert: Publisert:

Kast deg inn i budrunden. By på ditt eget byggverk – eller på naboens. Velg ut det huset du synes er finest, mest sjarmerende eller det som har den beste byggetekniske standarden, og sørg for at du blir eieren. Foto: Jon Ingemundsen

  • Siv Helen Kvalvåg
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

DU FINNER BUDSKJEMA NEDERST I DENNE SAKEN!

Lørdag åpner Aftenbladets pepperkakeby, og den er større en noensinne. Målet om 200 hjemmelagde byggverk ble nådd.

Nå kan du sikre deg et av de flotte byggverkene og samtidig støtte en god sak. Husene legges rett og slett ut for salg, og pengene som kommer inn, går til årets utvalgte veldedige formål; Crux oppfølgingssenter i Sandnes. Senteret hjelper rusavhengige som ønsker å bli rusfrie.

SJEKK HELE PROSPEKTET DER ALLE HUSENE ER AVBILDET:

Aftenbladet har tradisjon for å gi en sum for hvert innleverte pepperkakehus til et veldedig formål. I år går 200 kroner per hus til Crux. 40.000 kroner er altså allerede i boks, men målet er at heftige budrunder skal mangedoble dette beløpet før adventstiden er over.

Prospekt og salgsoppgave

— Oppfordring om å by på pepperkakehusene går først og fremst til næringslivet og kommunene i distriktet. Men det er også mulig for privatpersoner å legge inn bud, sier Kurt Frafjord, leder for eiendomsmegler Krogsveen, avdeling Rogaland.

Hans firma har laget prospekt som viser alle husene i pepperkakebyen. Her får du, som i alle andre prospekter, viktige opplysninger om hvert hus, for eksempel hvem som har bygget det og hvilken oppskrift som er brukt. Når du har funnet ditt drømmehus, går du fram på samme måte som når du kjøper et vanlig hus.

— Prospektet ligger både på Krogsveens hjemmesider, www.krogsveen.no, og på finn.no. Her kan du laste ned salgsoppgave og budskjema. Deretter tar du kontakt med den megleren som ansvarlig for salget av ditt drømmehus og legger inn bud. Budet trenger ikke å sendes inn skriftlig - det holder med en telefon, forteller Frafjord.

Prospektene vil også ligge i pepperkakebyen fra neste uke.

Tre hus er solgt

Eiendomsmegleren har satt samme prisantydning på alle byggverkene i den unike pepperkakebyen; 1000 kroner.

— Det er selvfølgelig mulig å legge inn bud under prisantydning, men når vi har fått inn 1000 kroner, selger vi, sier Frafjord.

Tre av husene er faktisk allerede solgt – før visning, altså. Sandnes-ordfører Stanley Wirak trengte bare noen minutters betenkningstid før han klasket 10.000 kommunale kroner på bordet og sikret seg hus nummer 1.

Stanley Wirak Foto: Carina Johansen

— Jeg synes dette er en kjempegod idé. Nå får den gode tradisjonen med pepperkakebyen en ny dimensjon; vi har mulighet til å samle inn masse penger til et godt formål.

Han oppfordrer herved alle de andre ordføreren i Sør-Rogaland – og aller først "storesøster" Christine Sagen Helgø i Stavanger – om å kaste seg ut i boligmarkedet med lukt av jul.

— Kjøp et hus. 10.000 kroner er en fin pris, mener Wirak.

Også hus nummer 2 og 3 i byen er solgt. Oilers-eier Tore Christiansen fikk dem for 5000 kroner per stykk.

— Dette er veldig artig. Det å bygge byen i pepperkakedeig er i seg selv en flott tradisjon, og når vi i tillegg får mulighet til å gi til et godt formål, deltar jeg med glede. Også han sender utfordringen videre:

— En av mine største og beste kunder i distriktet, Aibel, bør kaste seg rundt. I denne bedriften har man sansen for sånt. Aibel er en stor arbeidsgiver, de har nettopp fått en stor kontrakt, og dermed bør de ha råd til å investere i et flott hus i pepperkakebyen, sier Christiansen, som understreker at det gjelder hele næringslivet i regionen.

Dobler for DNB Arena

Selv er han villig til å punge ut enda mer.

— Dersom noen bygger DNB Arena i pepperkakedeig, dobler seg beløpet, jeg betaler altså 10.000 kroner. Men – jeg trenger bare én av dem. Derfor bør interesserte entreprenører henvende seg til megleren før de henter fram kjevla og setter i gang, sier Christiansen.

Tore Christansen Foto: Tommy Ellingsen

De neste to ukene vil Mediegården, der du kan se pepperkakebyen og utstillingen av årets bidrag i juletegnekonkurransen, være åpen fra 08.00 til 15.30 på hverdager og fra 08.00 til 13.00 lørdager. I morgen vil det også være åpent fra klokken 17.00 til 19.00 i forbindelse med tenningen av julegrana på Domkirkeplassen.

Budskjema

Untitled-2.jpg

LES OGSÅ:

Les også

Tidenes største bidrag til pepperkakebyen

Les også

Pepperkakebyen har aldri vært større

Les også

16.000 deltok i juletegnekonkurransen

Les også

Er du i gang med pepperkakehusbaking

?

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Sandnes Ulf kunne juble for sliteseier etter målfest

  2. Nødssituasjon på «Ocean Viking» – mannskapet har forskanset seg

  3. Politiet beslagla bil i Sandnes

  4. Alex (10) ble lagt i bakken av politiet: Alarmen gikk. Folk ble sendt ut for å lete, til fots og i bil, andre ringte

  5. Se de tre første episodene av den elleville tv-serien

  6. Viking-spiller ferdig i klubben: – Det er leit

  1. Stavanger