Ba Kristin om hjelp til studentboliger

Leder for studentorganisasjonen Stor i Stavanger møtte onsdag kunnskapsministeren for å få penger til nye studentboliger.

Publisert: Publisert:

Stor-leder Eirik Faret Sakariassen møtte kunnskapsminister Kristin Halvorsen for å be om penger til nye studentboliger. Her er de fotografert sammen under valgkampen i 2009. Foto: Fredrik Refvem

Denne artikkelen er over syv år gammel

Stor-leder Eirik Faret Sakariassens fikk ingen penger over bordet da han møtte kunnskapsminister Kristin Halvorsen onsdag.

Ingen løfter

— Hun kunne ikke love noe, men jeg oppfattet at hun forsto alvoret i situasjonen. Jeg håper og tror at hun ser på prioriteringene sine, sier Faret Sakariassen til Aftenbladet.

Medlemmene han representerer sliter med å finne et sted å bo i studietiden. boliger.

— Jeg tok opp boligsituasjonen for studenter både i Stavanger og Sandnes. Mitt budskap var at det var behov for 200 studentboliger, sier Faret Sakariassen.

To prosjekter

Han forteller at det er to prosjekter, ett i Bjergsted i Stavanger og ett nær Diakonhjemmets Høgskole i Sandnes, som ligger klare i planskuffen. Alt de to prosjektene trenger, er å få en plass på statsbudsjettet.

— Systemet er slik at departementet dekker halvparten, mens studentsamskipnaden tar resten. For å realisere prosjektene, må vi har departementet med på det, sier Faret Sakariassen.

Håper på 2014

De studentboligene som er planlagt i Bjergsted skal ha plass til 137 studenter, mens boligene i Sandnes skal ha plass til 50. — Dersom vi får penger i statsbudsjettet for 2013, kan boligene stå ferdig en gang i 2014, dersom alt går etter planen, sier Eirik Faret Sakariassen til Aftenbladet.

Her en illustrasjon av de planlagte studentboligene i Bjergsted, som kan gi plass til 137 studenter.

Publisert: