Voldtektstiltalt frifunnet av juryen i lagmannsretten

STAVANGER: I tingretten ble mannen i 30-årene dømt til 4 års fengsel og til å betale 150.000 kroner til fornærmede. Under ankesaken i lagmannsrett frafalt fornærmede kravet om oppreisningserstatning.

Den voldtektstiltalte anket dommen fra tingretten og fikk tre år kortere straff.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

En rogalending i 30-årene er i Gulating lagmannsrett dømt til 10 måneders fengsel for å ha utøvet vold mot sin samboer. I tingretten ble han også dømt for å ha voldtatt fornærmede, men dette fant ikke juryen i lagmannsretten bevist.

LES OGSÅ: Stripset fast og voldtatt av naboen

Tiltalte erkjente ikke straffskyld da ankesaken startet i lagmannsretten.

Reagerte på melding

Volden han dømmes for skjedde i mars i 2015. Kvelden i forveien hadde både tiltalte og fornærmede vært på fest. På vei hjem begynte paret å krangle som følge av at fornærmede hadde fått det retten oppfatter som en kjærlighetserklæring fra en kollega.

Les også

Tidligere voldtektsiktet får 20.000 i erstatning

Les også

Tenåringsgutter får erstatning etter strafforfølging

Krangelen fortsatte da de to hadde kommet hjem.

I dommen fra tingretten heter det at tiltalte, etter å ha utøvet vold mot sin samboer, også voldtok henne. Dette er han nå frifunnet for.

Juryen svarte imidlertid «ja» på spørsmålet om tiltalte hadde gjort seg skyldig i familievold. Også spørsmålet om denne volden var grov, ble besvart med «ja».

Ønsker ro

Tiltalte er tidligere bøtelagt for legemsfornærmelse og domfelt for legemsbeskadigelse. Dette legger retten noe straffskjerpende vekt på. Tiltalte og fornærmede er fremdeles samboere. Etter at forholdene i tiltalen fant sted har mannen søkt hjelp for å forstå sine egne følelser og regulere dem på en mer hensiktsmessig måte.

LES OGSÅ: Dømt for å ha utnyttet funksjonshemmet seksuelt

- Min klient og hans familie vil nå ha ro. Jeg ønsker ikke å kommentere saken utover dette, sier advokat Ørjan Eskeland i Advokatfirmaet Torstrup, som er mannens forsvarer.

I dommen pekes det på at forholdene har blitt noe gamle før dom i saken nå foreligger. Dette har en viss formildende betydning i forbindelse med straffutmålingen.

En enstemmig rett kommer til at 5 måneder av fengselsstraffen må gjøres betinget med en prøvetid på 2 år.

Publisert: