Påstand om 8 års fengsel i svært grov voldtektssak

STAVANGER: Mannen i 30-årene som er tiltalt for å ha voldtatt nabojenta, risikerer 8 års fengsel om han blir funnet skyldig i Stavanger tingrett.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Tre dager var satt av til straffesaken mot den voldtektstiltalte mannen, men allerede etter to dager kunne saken tas opp til doms. I sin sluttprosedyre la aktor, statsadvokat Oddbjørn Søreide, ned påstand om 8 års fengsel.

Svært alvorlig sak

Saken, som statsadvokat Søreide tidligere har beskrevet som svært alvorlig, gikk for lukkede dører. Aftenbladet får opplyst at advokat Kristoffer Hovda, som er tenåringsjentens bistandsadvokat, også begjærte at dommen unntas offentligheten.

Les også

Tenåring stripset fast og voldtatt

Aftenbladet kjenner til at bistandsadvokaten la ned påstand om en oppreisningserstatning på mellom 200.000 og 250.000 kroner på vegne av sin klient.

Før hovedforhandlingene startet opplyste advokat Ørjan Eskeland, som er tiltaltes forsvarer, at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

- Min klient kan ikke en gang erindre å ha vært i fornærmedes hjem den aktuelle natten, sa forsvarsadvokaten etter at tiltalen ble tatt ut i april.

Ifølge tiltalen skal fornærmede ha blitt stripset fast av tiltalte, som deretter forgrep seg på henne i flere timer.

I varetekt

Første gang Aftenbladet omtalte saken pekte statsadvokaten på flere grunner for hvorfor han ser svært alvorlig på handlingen som er beskrevet i tiltalen. Blant annet måten den anmeldte voldtekten ble utført på, og også på grunn av hvor den skal ha skjedd.

- Dette er en overfallsvoldtekt som har skjedd i fornærmedes eget hjem, sa statsadvokaten den gangen.

LES OGSÅ: - Ga narkotika til mindreårig og forgrep seg på henne

Tiltalte har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen som skjedde i januar. Det vil han gjøre frem til endelig dom i saken. Uansett hva tingretten kommer frem til, er det ventet at dommen vil bli anket til lagmannsretten.

Tiltalte er ikke varetektsfengslet verken på grunn av bevisforspillelsesfare, unndragelsesfare eller gjentakelsesfare, men fordi det etter påtalemyndighetens syn kan støte allmennhetens rettsfølelse dersom han er på frifot (se faktaboks).

Var naboer

Tiltalte og fornærmede var naboer da det anmeldte overgrepet skjedde. I tillegg til voldtekten er mannen tiltalt for å ha tatt seg inn i fornærmedes leilighet, som altså lå vegg i vegg med hans egen.

Les også

Kjærestepar dømt for trusler i arveoppgjør

Les også

Storebror frikjent og lillebror dømt i voldssak

Statsadvokat Søreide, som tok ut den alvorlige tiltalen, gjorde i tiltalebeslutning oppmerksom på at han ville legge ned påstand både om kontaktforbud og elektronisk kontroll.

Er retten enig i dette betyr det at det vil være straffbart for tiltalte å oppsøke fornærmede etter en eventuell dom.

Publisert: