Jåttå barnehage fikk byggeskikkprisen

Stavanger kommunes byggeskikkpris gikk til Jåttå barnehage.

Guttene i 7b på Sunde skole boltret seg i lekerommet Diagonalen i Jåttå barnehage da klassen var på jury-rundtur til kandidatene for en måned siden.
 • Stein Halvor Jupskås
  Stein Halvor Jupskås
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Årets vinner er tegnet av arkitekt Inger Lise Faltinsen i Stavanger eiendom.

Faltinsen er svært glad for prisen.

– Stavanger kommune er blant de få kommuner i Norge som har egne arkitekter. Det er stort sett offentlige bygg vi jobber med, og det er særlig inspirerende å jobbe med bygg som skal fungere for barn og unge, sier hun.

Lys og farger

– Hva har dere gjort for å hindre at byens største barnehage blir for stor for små barn?

– I stedet for å ha en barnehage med 16 avdelinger, har vi delt den opp i fire enheter med fire avdelinger i hver, noe som gir en mer vanlig barnehagestørrelse. Vi har brukt trepanel inne for å få en lun atmosfære. Vi har sørget for godt lys med vinduer, noen steder oppe på veggen, noen steder helt nede. Vi har også brukt farger for skape variasjon, sier Faltinsen.

Ordfører Christine Sagen Helgø har nettopp overlevert byggeskikkprisen til arkitekt Inger Lise Faltinsen. I bakgrunnen 7.klassinger fra Sunde som har vært med i juryen.

Barnehagen har et stort fellesrom med bibliotek, klatrevegg, aktivitetsapparater og scene. Parkering er lagt i anlegg under bygget for å frigjøre arealer ute til lek. Utearealet er på hele 11 mål med mange ulike lekeområder.

Les også

Egenes Park fikk Byggeskikkprisen

Les også

Her er årets beste Stavanger-bolig

Stor interesse

Juryleder Kari Raustein (H) mener utdelingen av byggeskikkprisen er noe av det kjekkeste hun gjør som leder av kommunalstyret for byutvikling.

– Det var mange gode prosjekter denne gang. I tillegg til de fire vi har sett på nå, var det ytterligere 16 forslag. Det ble tidlig klart at det var Jåttå barnehage som ville gå av med seieren, sier Raustein.

Siden årets tema var plasser og bygg for barn og unge, var det bare rett og rimelig at også barna hadde sin representant i juryen.

Unge i juryen

Det var klasse 7 b ved Sunde skole som fikk en jurystemme sammen med to politikere, to arkitekter, en landskapsarkitekt og en representant for kommunens administrasjon.

Klasse 7 b ved Sunde skole stemte imidlertid på Tasta skatepark som sin favoritt, med Jåttå barnehage som en god nummer to.

Da klassen var på jury-befaring i september uttalte Matthew Braithwaite at Jåttå måtte være den beste barnehagen han hadde vært i. Han var derfor slett ikke misfornøyd med juryens beslutning.

– Det var mye å gjøre der og mye å leke med. Det virket som et veldig godt sted å være for barna, sier Matthew, før han skynder seg inn til matbordet på Ledaal, som i år også var tilpasset unge ganer.

Renaa Matbaren fristet for anledningen både med burger og bringebærsorbet, i tillegg til blant annet ertesuppe kokt på svineknoke.

Les også

Klasse 7b har valgt sin favoritt

Jåttå er den største kommunale barnehagen i Stavanger, hvis man sser vekk fra midlertidige modulbarnehager.

Den har plass til 280 barn i alderen 0-6 år og 60-80 ansatte. Per i dag har 230 sitt daglige opphold på i den prisvinnende barnehagen.

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Jåttå
 3. Byutvikling
 4. Stavanger kommune

Mest lest akkurat nå

 1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

 2. TV 2: Planlegger for lettelser: – Kan bli slutten på karantene

 3. Energisjokket: 7–8 tomatbønder gir opp – andre bytter til fyring med propan

 4. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

 5. Lillebror er sjefen over storebror: – Jeg får skylden om ting går til helsike

 6. Lugar med balkong er ikke nok. Flere stiller krav om hva som skjer under dekk