Rådmann med stadig mer luft i belgen

Rådmann Stål Kongsvik spilte nylig i et fullsatt Stavanger konserthus. Nå er trekkspillet byttet ut med kommuneregnskapet. Også her får han applaus.

Rådmann Ståle Kongsvik har god grunn til å rope "tjo hei".
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Mye går godt i Lund for tiden. Før jul fortalte Aftenbladet at NorDan hadde sitt beste år noensinne. Den slags smitter fort over på kommunen. Lund står med andre ord fjellstøtt på én fot.

– Resultatet ble, som i fjor, ”all time high”, sier en fornøyd rådmann Ståle Kongsvik.

Aftenbladet iler umiddelbart til for å forklare den syltynne metaforen med trekkspill og budsjett. Det har seg nemlig sånn at Lundrådmannen er sterkt engasjert i Lindesnes trekkspillklubb. De opptrer i de største konsertsaler i Skandinavia. Nylig fylte de Stavanger konserthus til siste sete.

– Vi endte på et overskudd på 12,5 millioner kroner.

Her snakker han om Lund kommune, ikke billettinntektene i Stavanger konserthus. I 2015 endte resultatet på 10 millioner kroner. I år endte det altså på 12,5 millioner kroner.

– Som er det beste i kommunens historie.

Hvordan forklarer lundrådmannen overskuddet?

– Etatene har til sammen hatt 6 mill mindre i netto utgifter enn budsjettert. Kommunen har mottatt til sammen 2,6 mill mer i skatt og rammetilskudd enn budsjettert. Andre statlige tilskudd har vært 2,5 mill høyere enn budsjettert. Pensjonskostnadene er blitt ca 1,30 mill lavere enn budsjettert.

Han legger til at økonomistyring, og det å holde sykefraværet så lavt som mulig, har vært viktige fokusområder både for administrasjon og politikere gjennom hele året.

Publisert: