Fin-fine vindforhold under Sirdal Skimaraton

– Heldigvis slo ikke værmeldingen til, årets skimaraton fikk raske løyper, litt sol og veldig mye mindre vind enn det som var meldt, sier rennleder Lars Vagle.

Publisert:

Klar, ferdig, start! Klokka 10.30 lørdag gikk starten for Sirdal Skimaraton i Ådneram i Sirdal. Foto: Bjørn Tore Haugen

Elisabeth Bie
Journalist

Vinden som meteorologene varslet skulle blåse så kraftig opp i fjellet lørdag, begynte først å blåse etter at sistemann hadde kommet over målstreken i den sjette utgaven av Sirdal Skimaraton på Ådneram lørdag.

Les også

Ruller seg i form til Sesilåmi

Les også

Opptur for Sirdal skimaraton

– Da kan vi ikke være annet enn fornøyde med forholdene. I tillegg var løypene svært raske, etter blaut snø fredag og frost natt til lørdag. Noen staket seg gjennom hele maratonløypa, sier Vagle.

Nedgang i vinterferien

Det han ikke er like fornøyd med, er at bare 280 var påmeldt til start i rennet i år. Vanligvis stiller 400–500 på startstreken.

– Det skyldes nok utelukkende at rennet ble, mot vårt ønske, arrangert i vinterferien for første gang i år. I ferien er det mange som reiser både til Alpene og til Syden, så vi fikk merke det, sier Vagle.

Hel og halv maraton

Tradisjonen tro ble Sirdal Skimaraton arrangert med to alternative løyper, en på 45 kilometer og en på 23 kilometer, slik at dette blir både helmaraton og halvmaraton. Stilarten er klassisk teknikk hele løypen. Det kreves ingen sekk på deltakerne.

Rennet er inndelt i flere klasser, men følgende ble premiert i hovedklassene:

Vinnere helmaraton

Kvinner: Wenche Kvæven, Sirdal skilag: 2.57.59

Menn: Sjur Obrestad Gabrielsen, Sandnes IL: 2.15.33

Vinnere halvmaraton

Kvinner: Renate Bergset Tjetland, Gjesdal IL: 1.19.43

Menn: Torjus Idland, Figgjo IL Ski og skiskyting: 1.11.24

Totalt var det 240 skiløpere som fullførte årets utgave av Sirdal Skimaraton. For resten av vinnerlista, sjekk Sirdal Skimaratons Facebook-side.

Publisert: