Politiet ber folk forlate Vigrestad

Det meldes om store skader på veinettet i Hå etter oversvømmelsene i torsdag.

Publisert: Publisert:

Her har det gått hardt utover veien. Andre steder er det hull i veien og kumlokk mangler. Foto: Arnt Olav Klippenberg

svp://10449

På Vigrestad på Sør-Jæren hersker uvær og flomkaos torsdag. Politiet ba innbyggerne forlate Vigrestad sentrum av hensyn til folks egen sikkerhet, en oppfordring som ble opprettholdt da Aftenbladet snakket med folk i Hå kommune ved 13-tiden.

— Det er store skader på veinettet her, så det ser ut for at avsperringen av Vigrestad sentrum foreløpig blir opprettholdt, opplyser driftssjef Kristian Oftedal i Hå kommune til Aftenbladet.

Tidligere i dag ble beboere i bo- og omsorgssenteret i Gjegnet evakuert, og både i Ogna og Varhaug skole ble det meldt om oversvømmelser etter det kraftige regnværet i natt. Flere barnehager skal også være rammet, og hovedferdselsåren over Jæren, fylkesvei 44 var helt stengt en stund. Den er nå åpnet for nødvendig trafikk.

Brannvesenet har registrert over 50 meldinger om oversvømmelser i privathus og andre bygninger i Hå.

— Jeg har pendlet denne strekningen i 20 år, og aldri opplevd maken, sier Aftenbladets journalist Arnt Olav Klippenberg på telefon fra Vigrestad.

— Politiet ber folk forlate Vigrestad sentrum. Det er huller i veien som kan være farlige, enten fordi kumlokk er skylt bort eller fordi flomvannet har tatt veibanen, fortsetter Klippenberg.

— Hvordan oppleves situasjonen?

— Regnet høljer ned, og det renner elver alle steder, sier han.

Selv om de kraftigste bygene har rammet det sørlige Jæren, har det i formiddag også vært slagregn lenger nord. Men på Bryne er det ikke meldt om spesielle flomhendelser, ifølge Time-lensmann Arild Oftedal. Men vi følger nøye situasjonen nøye utover, sier Oftedal

svp://10449
Publisert: