- Sandnes-mann står bak innførsel av nærmere 220 kilo hasj

I det stille har Rogaland politidistrikt siden september rullet opp et omfattende smuglernettverk. Politiet mener en 50 år gammel mann er hovedmannen bak innførsel av nærmere 220 kilo hasj til Rogaland.

Publisert: Publisert:

Politiadvokat Øyvind Haukland i Rogaland politidistrikt bekrefter at det er gjort omfattende beslag i saken. Foto: Lars Idar Waage

  • Dag-Henrik Fosse
    Økonomijournalist
  • Hans Petter Aas
Denne artikkelen er over seks år gammel

I alt er seks menn og to kvinner fra Sandnes-området siktet i den alvorlige narkotikasaken. Alle er norske statsborgere.

Les også

Politiet etterforsker omfattende narkotikasak

Etter det Aftenbladet får opplyst mener politiet at personer i nettverket har vært involvert i hasjsmugling i over en lengre periode. Pengene fra virksomheten skal blant annet være forsøkt hvitvasket gjennom et selskap i bilbransjen og gjennom salg av bruktbiler på internett.

Fant hasj på hytte

Etter det Aftenbladet kjenner til skal mer enn 20 biler være tatt hånd om av politiet. I tillegg skal det være beslaglagt drøyt fire millioner kroner i kontanter siden etterforskningen startet tidligere i høst.

Politiadvokat Øyvind Haukland i Rogaland politidistrikt bekrefter at det er gjort omfattende beslag i saken.

— Men jeg ønsker ikke gå i detaljer rundt dette, sier Haukland.

Etter det Aftenbladet kjenner til skal opprullingen av ligaen ha startet da politiet kom over en mindre mengde hasj på en hytte. Ut fra dette første beslaget skal politiet ha funnet frem til de foreløpig åtte som er siktet.

— Vi utelukker ikke flere pågripelser i saken, sier politiadvokat Øyvind Haukland.

— Tilhører de siktede et kriminelt miljø?

— Jeg vil ikke si at de kan knyttes til et bestemt miljø, men noen av de siktede er kjent av oss fra før, sier Haukland.

Risikerer lengre fengselsopphold

Tre menn - 50 år, 39 år og 32 år gamle - er siktet etter den strengeste paragrafen i narkotikalovgivningen, og risikerer lengre fengselsopphold. I tillegg er også en 50 år gammel kvinnen varetektsfengslet i saken, siktet for å ha medvirket til hasjsmuglingen. I tillegg er ytterligere tre menn og en kvinne siktet i saken, men uten å være varetektsfengslet.

— Vi er nå i den fasen der vi jobber med hvilke roller de forskjellige har hatt og hvilke forbindelser det er mellom dem og eventuelle andre. Vi er av den oppfatning av at det narkotikakriminaliteten er profittmotivert, og at den har pågått over tid, sier haukland.

Han ønsker ikke å si hvor nettverket har fått hasjen sin fra, eller om andre lands politimyndigheter er koblet inn i etterforskningen.

Publisert: