Cecilie (29) var 22 uker på vei da hun mistet babyen: – Du føler deg så alene

Fra sykehuset fikk Cecilie Knoph (29) med seg et skriv med fysiske symptomer som kan være vanlig etter en abort. Hun savner informasjon om psykiske symptomer.

På forsinket rutineultralyd fikk Cecilie Knoph (29) den dramatiske beskjeden: Babyen i magen hadde skader som ikke var forenelig med liv. Hun savner oppfølging.

Publisert: Publisert:

– Da vi dro hjem fra sykehuset, fikk jeg et brev med en liste over fysiske symptomer som var vanlige etter aborten. Jeg skulle ønske det også var listet opp hvem man kunne ta kontakt med ved psykiske symptomer man kan føle på, sier Cecilie Knoph (29).

Grusom beskjed

Hun var 20 uker på vei i graviditeten, og noen uker før jul skulle hun på rutineultralyd. Denne ultralyden pleier normalt å være i uke 18, men var forsinket. Knoph hadde allerede vært på to ultralyder tidligere, og hadde fått beskjed om at alt var fint med den lille jenta. Men etter ultralyden og andre undersøkelser fikk de kommende trebarnsforeldrene den verst tenkelige beskjeden: Barnet hadde skader som ikke var forenelig med liv.

– Jeg måtte derfor gjennom en abort i uke 22. Det er noe av det verste jeg har opplevd, forteller hun.

Les hele saken med abonnement