Her er programmet for Gladmat 2019

Årets festival byr blant annet på kokkekurs for barn, amerikansk barbeque med grillandslaget, fredsmåltid i Domkirken og Gladmattur med turkafé på Dalsnuten.

Publisert: Publisert:

Fra åpningsdagen på matfestivalen Gladmat 2018. Foto: Jan Inge Haga

  • Benedicte Øhren Danielsen
    Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Gladmatfestivalen arrangeres for 21. gang, og byr på et bredt program med et par nye innslag. Fagprogrammet «Kokepunktet» flyttes ut til publikum og det blir besøk hos Margunn Uelands kjøkkenhage på Eiganes, og sanketur med Kristine Enger på Tungenes. I tillegg til Gladmatturer i samarbeid med Turistforeningen.

Festivalen er delt inn i fem temaområder:

  1. Malt og Humle: Her finner du øl og cider i alle smaker og varianter.
  2. Smak på Norge: Små og store produsenter fra hele landet.
  3. Smak på verden: Internasjonale smaker og matretter.
  4. Torget: Regionens lokalmat.
  5. Blågrønt: Gratis matkurs for barn.

Tema for årets Gladmat er vekst. Foredragsholdere og fagfolk skal informere og opplyse publikum om emner som andelsgård, kjøkkenhager, mathelse og matsvinn.

Les også:

Les også

Gladmaten gikk 850.000 kroner i pluss i fjor

Her er programmet for Gladmatfestivalen 2019:

Onsdag 24. juli

12.00: Åpning av Gladmatfestivalen 2019, Torget
Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Matkurs for barn med Fra Hage til  mage / Iver & Evne, Blågrønt

12.15: Utdeling av Matkulturprisen 2019, Torget. Deles ut av Chaîne des Rôtisseurs

12.20: Utdeling av Spesialitetsheder, Torget. Deles ut av Matmerk til en av Rogalands dyktige lokalmatprodusenter

12.25: Musikalsk innslag fra kammermusikfestivalen, Torget

13.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Matkurs for barn med Fra Hage til  mage / Iver & Evne, Blågrønt

14.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Konsert med Finding Neo, Torget
Produsentpresentasjon med Jean-Marc Brocard på Gaffel & Karaffel sin stand

14.30: Kokepunktet: Lise-Lotte Ask Henriksen, Honey & Roots, Torget

15.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Kokepunktet: Ingunn og Johan Anstensrud, Den Sorte Havre, Smak på Norge

15.30: Kokepunktet: Johan Swahn, Sensorisk markedsføring, Torget 

16.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Matkurs for barn med Fra Hage til  mage / Iver & Evne, Blågrønt
Kokepunktet: Omvisning i Margunn Uelands kjøkkenhage på Eiganes
Kokepunktet: Mette Nygård Havre, Torget
Amerikansk Barbeque med grillandslaget (The Norwegian National Barbecue Team), Harry Pepper sin stand

16.30: Kokepunktet: Idar Håland fra Håland kjøtt, Smak på Norge

17.00: Kokepunktet: Kristine Enger – Ordfører i Randaberg, Smak på Norge

17.30: Kokepunktet: Bjørn Roth fra Nofima, Malt & Humle

18.00: Fredsmåltid i Domkirken, arrangeres i samarbeid med Ostehuset, Den Norske Kirke og Kirkelig dialogsenter
Matglad – sommerens smakfulle eventyr! på EG&DU

19.00: La Famiglia, Renaa:Matbaren

Torsdag 25. juli

10.30: Gladmattur med turkafé på Gramstad/Dalsnuten, i samarbeid med Stavanger Turistforening

11.30: Matkurs for barn med Fra Hage til  mage / Iver & Evne, Blågrønt

12.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Gladmats seniorlunsj, Ostehuset Domkirkeplassen. Sommerens hjerteligste lunsj som arrangeres i samarbeid med Sesam
Kokepunktet: Omvisning i Margunn Uelands kjøkkenhage på Eiganes

12.30: Kokepunktet: Lise-Lotte Ask Henriksen – Honey & Roots, Torget

13.00: Kokepunktet: Hva gjør vi med matsvinn? Samtale som ledes av Harald Birkevold, med blant andre Mette Nygård Havre, Smak på Norge
Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Matkurs for barn med Fra Hage til  mage / Iver & Evne, Blågrønt
Kokepunktet: Sissel Beate Rønning fra Nofima, Torget

13.30: Kokepunktet: Ingunn og Johan Anstensrud fra Den Sorte Havre, Smak på Norge

14.00: Den glade Dåpsdagen, Domkirken. I samarbeid med Den Norske Kirke
Konsert Rune Ellertsen, Torget
Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Kokkekonkurranse, Smak på Norge:  20 minutter, 1 Mystery basket, hvem får det beste resultatet? Ledet av Kjartan Skjelde

14.30: Kokkekonkurranse, Smak på Norge:  20 minutter, 1 Mystery basket, hvem får det beste resultatet? Ledet av Kjartan Skjelde
Kokepunktet: Mette Nygård Havre, Torget

15.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Kokkekonkurranse, Smak på Norge:  20 minutter, 1 Mystery basket, hvem får det beste resultatet? Ledet av Kjartan Skjelde
Kokepunktet: Marianne Hovelsrud fra Hovelsrud Gård. Torget

15.30: Kokepunktet: Anne Marte og Kristoffer Evang fra Ask Gård Foredling, Smak på Norge

16.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Matkurs for barn med Fra Hage til  mage / Iver & Evne, Blågrønt
Kokepunktet: Sissel Beate Rønning fra Nofima, Torget
Amerikansk Barbeque med Grillandslaget (The Norwegian National Barbecue Team) på Harry Pepper sin stand

16.30: Kokepunktet: Idar Håland fra Håland kjøtt, Smak på Norge

17.00: Kokepunktet: Kristine Enger, Ordfører i Randaberg, Smak på Norge

17.30: Kokepunktet Malt & Humle Bjørn Roth, Nofima

18.00: Matglad, sommerens smakfulle eventyr! hos EG&DU

18.30: Starlight Dinnershow Gladmat Spesial på Gaffel & Karaffel

19.00: Det Glade Langbord på Ostehuset Domkirkeplassen
La Famiglia på Renaa:Matbaren

Fredag 26. juli

11.30: Matkurs for barn med Fra Hage til  mage / Iver & Evne, Blågrønt

12.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Kokepunktet: Omvisning i Margunn Uelands kjøkkenhage på Eiganes
Kokepunktet: Marianne Hovelsrud fra Hovelsrud Gård, Torget

12.30: Gladmats Næringslivslunsj på Fish & Cow: Årets morsomste lunsj
Kokepunktet: Kåre Wiig fra Miljøgartneriet, Torget

13.00: Kokepunktet: Lise-Lotte Ask Henriksen fra Honey & Roots, Torget
Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Matkurs for barn med Fra Hage til  mage / Iver & Evne, Blågrønt
Kokepunktet: Sanketur med Kristine Enger, ordfører i Randaberg, på Tungenes

13.30: Kokepunktet: Anne Marte og Kristoffer Evang fra Ask Gård Foredling, Smak på Norge
Kokepunktet: Tomatfestivalen, Torget

14.00: Konsert med Valp på Torget
Produsentpresentasjon med Jean-Marc Brocard på Gaffel & Karaffel sin stand
Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Juniorenes matredderkamp med Fra hage til mage og Mette Nygård Havre, Smak på Norge

14.30: Kokkekonkurranse, Smak på Norge:  20 minutter, 1 Mystery basket, hvem får det beste resultatet? Ledet av Kjartan Skjelde
Kokepunktet: Sirdalsørret v/ Runar Blakstad og Andreas Lindhom, Torget

15.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Kokkekonkurranse, Smak på Norge:  20 minutter, 1 Mystery basket, hvem får det beste resultatet? Ledet av Kjartan Skjelde
Kokepunktet: Bodil Raustein fra Solbakken Andelsgård, Torget

15.30: Kokkekonkurranse, Smak på Norge:  20 minutter, 1 Mystery basket, hvem får det beste resultatet? Ledet av Kjartan Skjelde
Kokepunktet: Dag Jørund Lønning – Jordboka I & II –  Høgskolen for landbruk og bygdeutvikling, Torget

16.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Matkurs for barn med Fra Hage til  mage / Iver & Evne, Blågrønt
Kokepunktet: Mette Nygård Havre, Torget
Amerikansk Barbeque med Grillandslaget (The Norwegian National Barbecue Team). Harry Pepper sin stand 

16.30: Kokepunktet: Idar Håland fra Håland kjøtt, Torget

17.00: Last man standing – norgesmesterskap i chilispising med Chili Klaus, Hanekam

17.30: Kokepunktet: Bjørn Roth fra Nofima, Malt & Humle

18.00: Matglad – sommerens smakfulle eventyr! på EG&DU

19.00: Bistrovaganza på Renaa:Matbaren
Det Glade Langbord på Ostehuset Domkirkeplassen

Lørdag 27. juli

11.30: Matkurs for barn med Fra Hage til mage / Iver & Evne, Blågrønt
Kokepunktet: Idar Håland (Håland kjøtt), Stian Espedal (slakter Nofima), og Arthur Salte (bonde), Smak på Norge

12.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Kokepunktet: Omvisning i Margunn Uelands kjøkkenhage på Eiganes
Guidet tur gjennom mathistorien til Stavanger i samarbeid med Stavanger Turistforening

12.30: Kokepunktet: Lise-Lotte Ask Henriksen fra Honey & Roots, Torget

13.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Matkurs for barn med Fra Hage til  mage / Iver & Evne, Blågrønt
Kokepunktet: Usman Mustaq fra EAT Foundation, Torget
Kokkekonkurranse – Finale: Den beste fra dag 1 og den beste fra dag 2 møtes i finalen. Ledet av Kjartan Skjelde på scenen i Smak på Norge

14.00: Matkurs for barn med NKL Rogaland, Blågrønt
Juniorenes matredderkamp med Fra Hage til mage og Mette Nygård Havre, Smak på Norge
Konsert med Starpalace, Torget
Produsentpresentasjon med Jean-Marc Brocard på Gaffel & Karaffel sin stand

15.00: Premieutdeling: Gladmatprisene 2019, Torget

15.30: Premieutdeling: Inge Steenslands Stiftelse sitt Gladmatstipend, Torget

16.00: Utdeling av Ingridprisen, Torget

Amerikansk Barbeque med Grillandslaget (The Norwegian National Barbecue Team) på Harry Pepper sin stand 

17.30: Kokepunktet: Bjørn Roth, Nofima, Malt & Humle

18.00: Matglad – sommerens smakfulle eventyr! på EG&DU

18.30: Bistrovaganza på Renaa:Matbaren
Helaften med KITA & Øyvind Næsheim og Mareike Wang på Magasinblaa / Deja Vu

Les mer på gladmat.no

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

  2. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  3. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  4. Mann koronasmittet i Sola

  5. Leteaksjon etter mann (63)

  6. Nattklubbene i Stavanger og Sandnes får åpne klokken 20

  1. Gladmat
  2. Festival
  3. Stavanger