Åpen debatt torsdag: Hvordan skal Stavanger nå målet om å kutte utslippene med 80 prosent?

Kom og hør hva Stavanger-politikerne vil gjøre for å nå klimamålene - og hva som blir utfordringene.

Publisert: Publisert:

52 prosent av klimagassutslippene i Stavanger kommer fra veitrafikk. Målet er nullvekst. Er det realistisk? Hva må gjøres for å få det til? Foto: Pål Christensen

  • Siv Helen Kvalvåg
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Før jul vedtok bystyret i Stavanger en svært ambisiøs klima- og miljøplan. Målene er ikke snaue: 80 prosent kutt i klimagassutslippene innen 2030, og innen 2040 skal Stavanger være en nullutslippskommune.

Hvordan skal vi klare det? Torsdag tar vi debatten i møterommet Gnist, som ligger i Aftenbladets lokaler i Mediegården på Nytorget. Debatten starter klokken 18.00 og er åpen for alle. Den er gratis, men det kan være lurt å sikre seg plass ved å bestille billett her.

I panelet sitter Høyres John Peter Hernes, Aps Kari Nessa Nordtun, Frps Christian Wedler, Daria Maria Johnsen fra MDG og Aftenbladets kommentator Hilde Øvrebekk. Alle de fire politikerne vil bli sentrale i Stavanger-politikken de neste årene og skal altså jobbe med å nå målene i klimaplanen.

Kari Nessa Nordtun (Ap), øverst, Daria Maria Johnsen (MDG) og Christian Wedler (Frp) stiller alle i torsdagens debatt. Den starter klokken 18.00 i Mediegården.

Hernes gikk under den politiske behandlingen inn for en mindre ambisiøs plan, han ville nøye seg med 50 prosent kutt. Fremskrittspartiet ville primært avvise hele planen, Wedler gikk så langt som å kalle den katastrofal.

– Jeg håper politikerne vil være konkrete om hva de har tenkt å gjøre for å nå målene i planen. Og at de vil tenke høyt om hva som blir vanskelig med dette, sier debattredaktør i Aftenbladet, Solveig Grødem Sandelson, som skal lede torsdagens debatt.

Seansen starter klokken 18.00.

Her kan du lese hele klima- og miljøplanen.

Les også:

Publisert:

Les også

  1. NORCE-forskere: «Betydelig karbonlekkasje mellom kommunene viser behov for interkommunalt klimasamarbeid»

  2. Næringslivet er 101 prosent for utslippsreduksjoner

  3. Stavangers klimaplan: Hvem står ansvarlig om 12 år? Hva med tiltak og penger? Og hva med vedovnene?

  4. Klimatiltak trenger ikke bety lavere livskvalitet

  1. Debatt
  2. Klima og miljø
  3. Klima
  4. Klimapolitikk
  5. Stavanger