Norges beste øl kommer garantert fra Rogaland

Det blir minst en pris til Rogaland under årets finale av Det Norske Måltid. Rogaland har nemlig ti finalister - deriblant samtlige finalister i klassen Årets øl.

Publisert: Publisert:

Lervig Aktiebryggeri og Mike Murphy er nominert med to produkter i kategorien for «Årets øl» under Det Norske måltid som går av stabelen i Stavanger på fredag. Foto: Ingebjørg Iversen

  • Håkon Jonassen Norheim
    Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

For 11. gang skal det fredag kåres vinnere i Det Norske Måltid, og også i år avvikles finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger. En finale du kan se direkte på Aftenbladet.no. Rogaland gjør seg nok en gang aktuell som Norges matfylke, og hele 10 av 36 finalister kommer fra nettopp Rogaland.

Lervig Aktiebryggeri og bryggerimester Mike Murphy har to av de tre finalistene i kategorien «Årets øl». Ikke nok med det. Berentsens Brygghus i Egersund og bryggerimester Fred Berentsen er nominert med Cloudberry Imperial Gose, som er en surøl.

Mike Murphy i Lervig er overrasket når vi tar kontakt.

– Det er vel en regional konkurranse er det ikke?

– Nei, det er en stor nasjonal konkurranse.

– Å ja. Jeg så bare det var tre produkter fra Rogaland som var i finalen. Jeg la ikke så mye i det når jeg trodde det var en liten regional konkurranse. Men det er jo bra for Rogaland. Jeg har konkurranseinstinkt, men å delta i konkurranse med dommere er ikke helt min greie, sier Murphy.

– Øl er en personlig ting

– Hvordan føles det?

– Det føles bra. Kjekt å få anerkjennelse og å bli sammenlignet med hverandre av et panel. Jeg mener smak er forskjellig fra person til person, men det er sikkert mange som liker å bli fortalt hva som er godt eller ikke, sier Murphy.

– Får anerkjennelse

Murphy og Lervig er nominert med Perler for Svin som er en IPA (India Pale Ale) og Konrads Stout som er en imperial stout.

– Konrads Stout var den andre ølen jeg produserte hos Lervig, og den har virkelig vært med oss siden. Det er bra vi får anerkjennelse for den etter 8–9 år, flirer Murphy.

I tillegg er produsenter fra Rogaland i finalen i kategoriene «Årets kjøtt», «Årets kjøtt foredlet», «Årets sjømat», «Årets Det grønne - naturell» og «Årets godbit».

Blant annet er gjengen fra Midsummer Hot Sauce nominert med sin hot sauce Flagship i «Årets Godbit.

Finalen starter 18.00 på fredag, og Aftenbladet sender direkte.

Dette er de nominerte fra Rogaland:

Årets kjøtt:

Nakke av skogsgris: Klostergarden/Inger Lise Rettedal

Svartfjes lammebog: Nyyyt/Kjell Ivar Ueland, Georg Fredrik Ueland

Årets kjøtt - foredlet:

Lam Mørbrad, Jacobs Utvalgte: Prima Jæren/Unil/Leif Håkon Kårsbø

Årets øl:

Cludberry Imperial Gose: Berentsens Brygghus/Fred Berentsen

Perler for Svin: Lervig/Mike Murphy

Konrads Stout: Lervig/Mike Murphy

Årets sjømat:

Sterling kveitefilet med skinn: Sterling White Halibut/Magnus Skretting

Lysingloin fersk med skinn: Domstein Sjømat avd. Stavanger/Ketil Hatleskog

Årets Det grønne - naturell:

Solsikke: Smågrønt/Barbara og Kamil Slowik

Årets godbit:

Midsummer Hot Sauce, Flagship: Midsummer Hot Sauce/Alex Bouché

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Da konfirmasjonsfesten til Elina ble utsatt for tredje gang, rådet panikken. Dette ble løsningen

  2. Ektemannen Artur leter på 11. dagen etter sin kone, Elżbieta

  3. Biden skaper historie med valget av Kamala Harris

  4. Kaller ungdommen idioter uten fornuft og empati

  5. Spania har Europas verste oppblussing av korona

  6. 11-åring ranet av 13–14-åring i Stavanger

  1. Mike Murphy
  2. Lervig Aktiebryggeri
  3. Prima Jæren
  4. Egersund
  5. Domstein