Fargegate tiltrekker turistene

<p> Tar du en kaffe i Øvre Holmegate i Stavanger er du nesten garantert å bli foreviget. Turistenes fotoapparater har fått en ny favorittgate.</p>

Publisert: Publisert:

Foto: Knut S. Vindfallet

  • Helene Skjeggestad
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Det er sommerstid og turistene har inntatt byen. I tillegg til de vanlige turistattraksjonene som Stavanger Domkirke og Norsk Oljemuseum, søker turiststrømmen det som skiller seg ut og er annerledes.

Dermed havner de i en gate som bare få år tidligere var erklært død.

– Gaten gjør en ellers grå og regnfull dag mer fargerik, sier Melinda Allemann fra Sveits.

Hun og kjæresten Stefan Meier har søkt tilflukt fra regnet på en av gatens fargerike kafeer.

De er begge begeistret for det sammensuriet av farger, inntrykk og butikker Øvre Holmegate har utviklet seg til å bli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjæresteparet Melinda Allemann og Stefan Meier fra Sveits er fornøyd med dagens bilder av en gate som løftet humøret deres. Foto: Knut S. Vindfallet Foto: Knut S. Vindfallet

Førsteinntrykk

De får støtte av et ektepar fra Arizona.

– Gaten er veldig spesiell og fargerik. Vi havnet her helt tilfeldig på vei ned mot Norsk Oljemuseum, det er vi glade for, smiler Bob og Thea Park. De ankom samme morgen med skipet «Maasdam», den første «Amerikabåden» som har vært i Stavanger på mange år. Sammen med mange av de andre passasjerene opplever de Øvre Holmegate som et forfriskende førsteinntrykk.

– Vi er ute på vår livs reise og ønsker å oppleve ting som skiller seg ut. Denne gaten er et godt eksempel på det, understreker Thea Park.

Bob og Thea Parker fra Arizona, USA knipser flittig mens de tar inn sitt første inntrykk av Norge gjennom Øvre Holmegate. Foto: Knut S. Vindfallet Foto: Knut S. Vindfallet

Renovering

Områdets renessanse begynte høsten 2005 da ildsjel og frisør Tom Kjørsvik ønsket å gjøre noe unikt med Øvre Holmegate. Husene ble malt i forskjellige farger, og om det er farger, øl, tatovering eller ny frisyre som lokker, så fungerer det.

Gaten er badet i liv, og blir trukket fram av Ingrid Hart, daglig leder i Byen, interesseorganisasjonen for handelsstanden, som en av hovedgrunnene til Stavanger sentrums økende omsetning.

Kjørsvik har derimot ikke tenkt å hvile på laurbærene, og i mai skrev han et brev til Stavanger kommune der han redegjør for hva han ønsker videre for Øvre Holmegate. En fast scene og miljøgate skal være noen av forslagene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ingebrigtsen gjør narr av Warholm-utspill

  2. Sigrid Sollund blir kjempeengstelig hver gang sjefen ber om et møte. Det er hun ikke alene om.

  3. Her er splitter nye MF «Nesvik» på vei inn til Ølensvåg

  4. Viking-helten fortsatt taus om fremtiden: – Vil ikke tenke på det nå

  5. Bil begynte å brenne under kjøring på fylkesvei 44

  6. Familie følte seg forgiftet – hadde spist sønnens hasjbrownies