Verdensrekord i strikking på Madla

Det kunne ha raknet i oppløpet, rekordforsøket i strikking på Madla Amfil lørdag, men 984 stikkere holdt til ny verdensrekord.

  • Toralf Sandøelisabeth Seglem
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

–Er dokker klar?

Konferansier Kristian Arntsen springer omkring på kjøpesenteret med mikrofon hengende på hodet.

Konferansier Kristian Arntsen i kledelig rosa holder stemningen oppe i de 20 minuttene alle må strikke samtidig for at det skal bli godkjent rekord. (Foto: Pål Christensen)

Jaaa!, lyder det unisont fra nesten tusen strikkere, og rekordforsøket er i gang. 20 minutter må de holde på, alle sammen samtidig. Her er ikke bare rutinerte spøtekåner, men også ferskinger av begge kjønn. Eldstemann er 90, de yngste er i førskolealder.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tre generasjoner med strikkepinner. Fra venstre: Gunvor Dubland Olsen (65), Christina Tandrevold (12) og Monica Tandrevold (40). (Foto: Pål Christensen)

Innleide sikkerhetsvakter går rundt og stempler hender og teller. Alt må gå forskriftsmessig for seg dersom Guinness i London skal godkjenne rekorden. Etter en times tid har arrangør Gro Vibeke Najem (39) fra Sola fasiten klar:

–984 er den nye rekorden. Jeg er kjempefornøyd. Og de strikket lenger enn forrige rekord, som ble satt i Oregon i august 2009. Da var antallet 937, sier Najem.

–Og kanskje har vi satt en rekord til. Vi skal telle hvor mange menn som deltok, men da må vi gå gjennom listene først.

Nå skal hun sende inn attestert antall med bilder, film og annen dokumentasjon til Guinness som registrerer alle slags ville verdensrekorder.

–Friste det med å prøve å øke rekorden.

–Nei, nå har vi gjort dette, så får noen andre prøve i Japan eller et annet sted, sier Gro Vibeke Najem til Aftenbladet.no.

Artikkelen fortsetter under bildet

Mathias Primo Imeland (4) syntes det var nok av folk som strikket. For ham holdt det med en strekk blant alle rekorddeltakterne. (Foto: Pål Christensen)

I helgen arrangerer hun strikketreff med rundt 100 strikkeentusiaster fra hele landet. Arrangementet er i Tananger. De 100 deltakerne på kurset hjalp til for å få lørdagens strikkerekord i havn.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fiskepiren stenges, ventende henvises til kjøpesentre: Uverdig, mener varaordfører i Suldal

  2. Mopedulykke i Eigersund - lettere skadet

  3. - Jeg har vært mer lettet enn glad i dag

  4. Det er kult å bo i London, men det koster skjorta

  5. Viking skjerpet seg etter pinlig omgang og reddet poeng

  6. Regjeringen flytter strømstøtten en måned fram - og vurderer å begrense strømeksporten