Eventyruka: Tusser og troll er på vei!

Tusser, troll, alver og gamle koner med lange neser. Hvert år finner de veien til Eventyrstien i Sandnes. I år dukker det også opp en kjent kanin.

I fjor dukket et opp et trehodet troll på Eventyrstien i Sandvedparken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I fjor sov Tornerose under tunge løvtrær, ei gammal kjerring hadde satt nesen fast i en stubbe og Tuva Jensen våknet opp med noen kolossalt lange bein.

Nå er det altså gått ett år siden Olaf Snømann ruslet rundt i Sandvedparken med Anna og Elsa på slep. Også et trehodet troll brølte og jamret på Eventyrstien i fjor.

På fredag kan du oppleve den trolske stemningen på ny. Da inviterer kulturavdelingen i Sandnes kommune og Sandnes kulturskole til ny Eventyrsti i Sandvedparken. Ja, faktisk er det eventyrstemning i Sandnes hele uka

Det betyr blant annet at det fortelles eventyr til barn og unge - og voksne.

I år er det 2. klassingene som får besøk av eventyrfortellere på skolene. De sentrumsnære skolene drar inn til biblioteket og får sine fortellerstunder der.

Torsdag blir det eventyropptog for barnehagebarn i Langgata. Det er ventet at 700 utkledde barn stiller i toget. Turen ender på Maurits Kartevolds plass. Der blir det eventyrlig servering og underholdning av Sture Mønnich.

Eventyrstien i Sandvedparken er et populært arrangement under den årlige. Eventyruka. Tornerose sov ikke i hundre år, men lot seg vekke av venninnen med diadem i Sandvedparken i 2016.
Syngende katter fra juniorkoret til Sandnes kulturskole og Malmheim skolekor deltok på eventyrstien i fjor.

Den spennende uken avsluttes med selve rosinen i pølsa: Eventyrsti i Sandvedparken. I år er det varslet at kaninen fra «Alice i Eventyrland» er på vei. Tidligere år har rundt 15.000 barn og unge tatt turen langs Eventyrstien.

Nytt av året er at det skal fortelles eventyr på flere språk; arabisk, polsk og engelsk. Når tusser og troll forlater parken, avrundes kvelden med en konsert av Randi T. Egeland med band. De skal spille BarneTV-slagere på scenen i parken.

Også lørdag blir det eventyrstemning, med eventyropptog gjennom Langgata, fortellerstund i lavo, leirbål, steiking av pinnebrød og mye mer.

Publisert: