Tina-saken: Tinas mor håper marerittet tar slutt

MARERITT: Torunn Austdal Rasmussen har et stort ønske: Hun vil vite hvorfor datteren Tina Jørgensen måtte dø en høstnatt for 17 år siden.

17 år etter at Tina Jørgensen ble drept, har de etterlatte fortsatt ikke fått svar på hvorfor den unge kvinnen måtte dø. - Jeg håper det kommer noe godt ut av boken til Erlend Frafjord. At noen som vet hva som skjedde, nå forteller det de vet, sier Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen.
 • Hans Petter Aass
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Et svar på hva som skjedde med Tina hadde betydd alt for meg. Da kan jeg få fred for noen av tankene som plager meg dag og natt, sier Torunn Austdal Rasmussen.

For to uker siden fikk hun tilsendt deler av manuset til Erlend Frafjords bok «Da Tina ble drept». Boken slippes på markedet i helgen. Moren har valgt å samarbeide med forfatteren i et håp om at boken skal føre til nye opplysninger om den uoppklarte drapssaken.

Forfatter Erlend Frafjord er takknemlig for at de pårørende valgte å medvirke i boken om drapet på Tina Jørgensen (20).

Vondt å lese

– Den siste tiden har vært ekstra tøff. Da jeg leste boken oppdaget jeg at det var så mye jeg ikke visste. Det var så vondt for meg som mor å lese noen av detaljene at jeg har mistet nattesøvnen. Og når jeg først har fått sove, har jeg hatt mareritt. Men jeg håper det kommer noe godt ut av det. At noen som vet hva som skjedde med Tina, nå forteller det de vet. At vi som pårørende endelig kan få vite hva som skjedde den kvelden Tina ble borte for alltid, sier moren.

LES OGSÅ:

Les også

Tina-saken: Serievoldtektsmann trekkes inn i Tina-saken

Les også

Tina-boken: Fremragende journalistikk!

Kripos’ Cold Case-gruppe går i disse dager gjennom etterforskningsdokumentene for å avklare om moderne teknologi eller nye metoder kan løse saken. De skal før nyttår levere sin anbefaling til Sør-Vest politidistrikt.

Torunn Austdal Rasmussen håper konklusjonen blir at saken igjen skal bli gjenstand for ny etterforskning.

I møte med Kripos

– Jeg har et håp om at Cold Case-gruppen finner det for godt å ta saken opp igjen. Min sønn Tor Ove, jeg og min advokat har vært i møte med dem for å høre hva som skjer. Jeg er spent på den avgjørelsen. For oss som er Tinas nærmeste har det vært så mange opp- og nedturer siden dette skjedde, men vi vet fortsatt ikke hvem som drepte henne, sier hun.

LES OGSÅ:

Les også

Den glade jenta kom aldri hjem

Les også

Husket han noe som ikke skjedde?

Hun synes ikke politiet har gjort godt nok arbeid for å finne ut av Tinas skjebne.

– Det er en av grunnene til at jeg selv engasjerte meg for å få opprettet en Cold Case-gruppe som kan gå inn fra utsiden og se på uløste saker med et nytt blikk, forteller Tinas mor.

Overfallsdrap på unge kvinner er så sjeldne i Norge at drapene alltid vekker stor medieoppmerksomhet. Siden 1990 er det kun tre slike forbrytelser som ikke er oppklart. Derfor dukker både Tina-saken, Birgitte-saken og Trude Espås-saken fortsatt stadig opp i avisspalter, på radio og på TV.

Slippe ut følelser

– Vi som er pårørende i slike saker har aldri fått en rettssak. Vi har aldri fått vite hva som skjedde, eller hørt en gjerningsmann fortelle at han angrer. Vi har aldri hatt noen å rette sinne mot, eller sett den ansvarlige få sin straff. Det blir mange innestengte følelser. De siste 16 årene har jeg vært på pårørendeseminar i regi av Ada Sofie-stiftelsen. Det er et arrangement for oss som har fått barna våre drept. Av og til har jeg tenkt at jeg har misunt dem som har fått en rettssak, og tenkt at det kanskje kan være lettere å gå videre da. At det kan være lettere å få fred, sier Torunn Austdal Rasmussen.

Hun er takknemlig for det årlige pårørendearrangementet. Det hjelper å treffe andre som deler den samme tragedien.

– Vi skal dit neste helg. Det er en arena der vi kan slippe ut følelser, og både gråte og le sammen. For meg er det en stor hjelp å snakke med mennesker som vet hva vi går gjennom.

Publisert:
 1. Drap
 2. Tina Jørgensen
 3. Sør-Vest politidistrikt
 4. Birgitte-saken
 5. Tina-saken

Mest lest akkurat nå

 1. I over 30 år har Egil Tveit jobbet nattevakt på Shell-en i Løkkeveien. Nå rives stasjonen – uten at det stopper Egil

 2. Hun fikk hjerneslag midt under pandemien. SUS innrømmer at de ikke gjorde en god nok jobb

 3. Inviterer til gjen­åpnings­feiring i Stavanger lørdag kveld

 4. Flere land har snublet etter en gjenåpning. Derfor kan Norge lykkes bedre.

 5. – Nye SUS skal nesten ikke ha parkeringsplasser for ansatte

 6. Derfor må du fortsatt bruke munnbind på fly