– Vær ekstra forsiktig om du skal ha bål i dag

Sterk vind kan føre til at du lett mister kontrollen over flammene, advarer brannvesenet.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Vi ønsker alltid at innbyggere utviser forsiktighet med bål og brenning, men i dag og i morgen er det meldt en del vind som kan skape utfordringer og gjøre at det kommer ut av kontroll. Husk også å meld inn bål og brenning til sentralen, skriver de på Twitter.

Her melder du inn hvis du har tenkt å fyre opp bål.

Utendørs brenning er regulert i flere lover og forskrifter. Lovene og enkelte forskrifter gjelder i hele Norge, men i tillegg til disse kan kommunene ha egne, lokale forskrifter.

Det generelle forbudet mot å gjøre opp ild i skog og mark er mellom 15. april og 15. september. I noen tilfeller og på noen steder er det likevel tillatt å brenne bål i denne perioden. Også ellers om året må du vurdere brannfaren og ivareta sikkerheten før du tenner bål. Les mer her.

Bålstekte pølser er godt på påsketuren, men vær forsiktig!

Brannvesenet ber deg sjekke din kommunes nettsider for oppdatert regelverk og forskrifter.

– Alle som skal gjøre opp ild utendørs må sørge for at dette skjer på en forsvarlig måte i tråd med kommunens regler for utendørs brenning, melder Rogaland brann og redning.

De gjør oppmerksom på at det i Stavanger og Haugesund kommune ikke er tillatt å brenne noen form for avfall ute. Dette gjelder også tørt hageavfall, men her er det unntak for Finnøy og Rennesøy.

Publisert: