Galen i halen i rompekanalen

Barnas Store Julerevy er en halv millimeter fra å bikke over til reinspikka voksenløye. Perfekt, med andre ord.

 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:
Grade: 6 out of 6
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Det er farlig å gi seksere, særlig for voksne som er på barneshow. Men denne gangen får det stå til. «Juletrehesten» er storveis underholdning fra Gerd drar startskjenningen «Heiiiia ungane» til Svartnissen blir overmannet og julen reddet. Storveis.

Piken

Etter ni år er oppskriften omtrent den samme. Voksne undertekster, slapstick, en enkel historie og mange pussige figurer. I år har Piken med svovelstikkene fått en sentral plass. Jon F. Brungot gjør den rollen til Humorprisen, Hedda, Oscar og Tjensvoll skoles tøysepris. Samlivsforviklingene med Mr. Caboom (Christian Eriksen) er elleville, faktene fantastiske og motvekten til de andre rollene perfekt. Reinsdyret Rudolf er også med, det samme er postmannen som drives til vanvidd av nissene. Men der er Piken med svovelstikkene som gjør dette til en virkelig høydare.

Det bikker nesten over til voksenshow. Noen passasjer er tydelig myntet på mor og far, men de blir perfekt avløst med sanger, ramling, slåssing og tjohei.

Befriende

Scenen er forseggjort, tempoet høyt, historien er lett å følge og alle får være med å synge tøysesanger, som er perfekte avbrekk fra dramatikken. Ungene får bue, hyle og skrike alt de orker.

Og ikke minst. Befrielsen er total når Mr. Caboom kravler opp i ræva på en trojansk juletrehest til kommentaren «du e galen i halen». De fleste ville stoppet der. Denne gjengen føyer til «i rompekanalen».

Stor humor.

Senere viser det seg at hesten har en lem som Mr. Caboom kunne brukt. Hvorfor en lem?

«Fordi alle hester med respekt for seg selv har en stor lem».

Say no more!

Ungene og de voksne ler gjerne på ulike plasser, men alle har det moro. Mitt følge – to seksåringer og en tissetrengt mor – var hjertens enige om at dette var alle tiders og litt til, pluss moms.

Mye snop igjen

Etter noen år med unger på showslep har jeg utviklet en vanntett metode for å måle hva det egentlig betyr når de kommer ut og sier «kjempekjekt». Man gir ungene en godtepose når de går inn. Mengden snop når vi går ut forteller alt. Tom pose betyr masse slappe pauser til å gomle i seg e-vitaminene. Denne kvelden var snopet og brusen så å si urørt.

leif.tore.lindo@aftenbladet.no

Foto: Jon Ingemundsen

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi er sterkt preget av ulykken

 2. Preikestolen gir millioninntekter til grunneierne i 40 år: – God butikk

 3. WHO: Viruset er raskere enn vaksinene

 4. Prosjektleder: – Fjernet fra rådhusveggen for godt

 5. Russen fikk nei til en siste dag med rulling

 6. Pedofil mann innrømmer voldtekt av datteren. Mener dommen er for streng