Svensk selskap vil overta Sørlandsbanen

Det statlige jernbaneselskapet i Sverige har etablert seg i Norge. De har satt seg som sitt klare mål å overta driften av Sørlandsbanen.

Åtte selskaper er prekvalifisert for å konkurrere om driften av Sørlandsbanen. Den nye kontrakten vil trolig begynne å gjelde fra slutten av 2018. Foto: Reidar Kollstad

  • Kjetil Reite
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Det blir et prestisjeprosjekt som det blir viktig å vinne slik at vi kan vise hva vi står for. Vi har investert betydelig for å kunne levere et knallgodt tilbud, sier Berit Kjøll, styreleder i det nystartede SJ Norge til Fædrelandsvennen.

At de satser på Norge ble kjent gjennom en pressemelding de sendte ut tidligere denne uka.

SJ Norge er et datterselskap av det statlige jernbanekonsernet SJ (tidlige Svenska Jarnvegen) som er heleid av den svenske staten. Etter at regjeringen bestemte seg for å konkurranseutsette en rekke togstrekninger i Norge, satser de for fullt på det norske markedet.

Berit Kjøll, styreleder i det nystartede SJ Norge. Foto: NTB Scanpix

– Når vi nå går inn i Norge, er det med et klart mål om å vinne fram. Det er flere anbud som skal ut, men Sørlandsbanen er først ute, sier Berit Kjøll.

Hun er blant annet kjent for sin innsats i Flytoget der hun var administrerende direktør.

Sterk konkurranse

Åtte selskaper er prekvalifisert til å konkurrere om Sørlandsbanen og de andre strekningene som skal lyses ut.

– De er alle store og seriøse selskaper, sier Svein Horrisland, kommunikasjonsdirektør i Jernbanedirektoratet.

De vil ikke oppgi hvilke selskaper det dreier seg om. Ifølge avisen Klassekampen skal selskaper som Flytoget, Boreal og Arriva være aktuelle. Sistnevnte er et britisk selskap som er heleid av det tyske statlige jernbaneselskapet DB.

Også selskapet MTB fra Hong Kong skal være interessert i det norske selskapet, uten at Jernbanedirektoratet vil bekrefte dette.

NSB konkurrerer om oppdraget på lik linje med de andre aktørene.

Satser

Selv om åtte selskaper er prekvalifisert, betyr ikke det at alle er interessert i å drive Sørlandsbanen. De kan også velge å droppe denne strekningen og satse på jernbanestrekningene som blir lyst ut senere.

Men for SJ Norge er Sørlandsbanen et klart mål. De kjører også i Norge i dag på strekningen Stockholm-Oslo.

– Vi har erfaring fra å operere tog i Norge, har en sterk finansiell ryggrad og er vant til å operere i et konkurranseutsatt marked. Vi skal levere et knallgodt tilbud på Sørlandsbanen, sier Kjøll.

Ifølge NTB ble store deler av den svenske jernbanedriften konkurranseutsatt i 1989. Etter den tid har SJ vært nødt til å forholde seg til den virkeligheten som NSB nå møter.

Samme togsett

Selve anbudet på Sørlandsbanen er ennå ikke lyst ut. Men samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har sagt at de ansatte skal få bytte til det nye selskapet hvis NSB mister oppdraget.

Også togsettet vil bli stilt til disposisjon for de som måtte vinne anbudet.

– Anbudet er ikke klart definert, men det er klart at når det åpnes for konkurranse, må vi bringe noe nytt for at det skal bli et bedre tilbud. Det gjelder på alle områder. Vi vil være en seriøs samfunnsaktør og vil gå tungt inn for å etablere oss i Norge, sier Berit Kjøll.

Innen utgangen av året er det trolig klart hvem som får oppdraget på Sørlandsbanen. De får da et år på seg før de må overta driften.

Fædrelandsvennen har uten hell forsøkt å få en kommentar fra NSB til konkurransen fra det svenske selskapet.

Publisert:
  1. Vy
  2. Jernbane

Mest lest akkurat nå

  1. – Det har gått ut over mye, også mine nærmeste

  2. Angrer etter Brann-bråket: – Jeg skjønner reaksjonene

  3. De fleste venter til de har hus og stasjons­vogn på stell. Marie og Bjørne tok et helt annet valg

  4. Onsdag kommer regjeringens juleråd

  5. Bjarne Berntsen ut mot all hetsen: – Det er nok nå!

  6. Du kan måtte betale rundt 400 kroner for å kjøre gjennom Rogfast