8000 cruiseturister i byen tirsdag

Cruisegjester vil tirsdag vise godt igjen i gater i Stavanger og på attraksjoner i byen og regionen. I løpet av morgentimene kommer fire cruiseskip på besøk.

  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

De har en samlet passasjerkapasitet på over 8000. Engelsk- og tysktalende turister blir trolig i flertall. Tre av de fire skipene blir liggende hele dagen. Dermed får gjestene god tid til å nyte byen og turene som er planlagt.

Les også

Dette er cruiseskipene som kommer til Stavanger i år

”Viking Sky” kommer fra Hardanger til Skansekaien i 08-tiden og blir liggende til kai i seks timer. Hun ble tatt i bruk tidligere i år og kommer tirsdag på sitt andre besøk. Hun er i likhet med sine to søsterskip på 47.800 bruttotonn, er 227 meter lang og kan ta 930 passasjerer. Når "Viking Sky" kaster loss, skal hun videre via Ålborg og København og til Østersjøen.

Strandkaien blir belagt av 330 meter lange og kun to år gamle ”Britannia”. Det 143.730 bruttotonn store skipet kan ta godt over 4000 passasjerer. Ankomst fra Southampton er klokken 09.00. Åtte timer senere fortsetter ferden til Flåm, Olden og Bergen.

En time etter det største skipet kommer ”AIDAsol” til Skagenkaien. Hun ble bygget i Tyskland i 2011, er på 71.304 bruttotonn og er 253 meter lang. Passasjerkapasiteten er på drøyt 2.000.

I løpet av ti dager besøker ”AIDAsol” ni norske steder. I likhet med ”Viking Sky” kommer ”AIDAsol" fra Eidfjord til Stavanger, som er siste havn før cruiset avsluttes i Hamburg.

Konserthuskaien får besøk av "Rotterdam" fra klokken 10-18. Hun er på et ukelangt cruise til Flåm, Stavanger, Kristiansand og Oslo.

”Rotterdam” er på snaut 60.000 bruttotonn og er 238 meter lang. Hun tar opptil 1400 passasjerer.

Onsdag kommer det ingen cruiseskip. Torsdag kommer to.

Her kan du se cruiseskipene seile inn Byfjorden:

Publisert:
  1. Cruiseskip
  2. Stavanger

Mest lest akkurat nå

  1. Etter­lyser bil etter på­kjørsel av politi­bil i Klepp i helga

  2. Color Line innstiller alle seilinger

  3. 628 nye smittede på Nord-Jæren

  4. I Sandnes har de allerede bygget stort. Der hagler lov­ordene

  5. Korvetten AS begjært konkurs

  6. Ny analyse: Stavanger tåler flere cruise­turister