Kun to pils om gangen også på Mods-konsertene

Det blir ingen lemping på skjenkebestemmelsene under Mods-konsertene fredag og lørdag. To alkoholenheter om gangen blir det maksimale hver kunde får kjøpt i salgsområdene.

Publisert: Publisert:

God stemning på Mods-konserten i 2012. Foto: Jarle Aasland

 • Stein Halvor Jupskås
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Saken ble diskutert heftig i kommunalutvalget i Stavanger tirsdag. Fungerende rådmann Leidulf Skjørestad opplyste at det ble fattet et administrativt vedtak om dette i slutten av mai.

Sen postgang?

– Vi har sendt brev om dette til arrangøren. Vedtaket er ikke blitt påklaget, sa Skjørestad.

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) hadde imidlertid vært i kontakt med arrangør Øivind Ekeland.

– Det viser seg at dette brevet ikke er mottatt. Det er derfor rådmannen ikke har fått noen klage, sa Moi Nilsen, som foreslo et kompromiss i saken.

– Problemet er når det kommer så mange folk som vil kjøpe øl på samme tid, og de da bare får kjøpe to eheter hver, så oppstår det lett knuffing i køen. La oss bli enige om et kompromiss i denne saken, slik at vi tillater tre enheter per kunde, sa Moi Nilsen.

Rune Bjerga kommenterer øl-regelen slik i en video på Facebook:

Les også

Mener kommunens nye øl-regel er ulovlig

Les også

Bieber var stort - Mods blir større

Han minnet om at det er samme arrangør som under Justin Bieber-konserten i forrige uke, og at det der, på eget initiativ, og av hensyn til tryggheten, ble besluttet å sette ned grensen fra to til kun én alkoholenhet.

Scenen rigges. Foto: Carl G. Gundersen

– Useriøst

– Vi har sans for å gi frihet under ansvar, sa Moi Nilsen.

Ordfører Christine Sagen Helgø (H) mente det var prisverdig av arrangøren under Bieber-konserten å gjøre det som ble gjort.

– Men det blir useriøst hvis vi nå over bordet skal stemme for å gjøre om på det vedtaket rådmannen har gjort. Har vi gitt fullmakt til rådmannen, kan vi ikke gjøre om på den nå. Vi må heller evaluere når sommeren er slutt, hvordan denne regelendringen har fungert, sa Sagen Helgø.

«Kompromisset» om tre pils ble dermed nedstemt mot stemmene fra Frp.

Annamaria Gutierrez (V) hadde stilt spørsmål på mer generelt grunnlag om kuttet fra fire til to alkoholenheter ved festivaler.

Hun mente det blir håpløst når festivalarrangører ikke får forutsigbare føringer for hvordan alkoholserveringen skal være.

Les også

Barberstue får ikkje skjenke alkohol

Misbruk

Bakgrunnen for at rådmannen har skrudd igjen noe på skjenkebevillingene til festivaler er erfaringer fra tidligere år.

– Det har vært utfordringer som gjør at vi har sett et behov for innstramminger, sa Leidulf Skjørestad.

Utfordringene består i at kunder som kjøper fire alkoholenheter ikke alltid distribuerer øl og vin på en fornuftig måte. Noen konsumerer alt selv og blir da mer bedugget enn godt er. Andre velger å gi alkohol videre til personer som ikke er fylt 18 år.

Blant de tingene som skal utredes er om det skal gis ulike tillatelser, alt etter hva slags festival eller konsert det dreier seg om. Det er blant annet grunn til å tro at andelen mindreårige blir langt lavere når Mods spiller opp enn den var da Justin Bieber gjestet Travbanen.

Publisert:

Mods

 1. Ska du ha merr Mods nå, må du synga sjøl

 2. Bjørn Christian fra Sandefjord: - Jeg kan alle Mods-sangene

 3. Se bildene fra Mods-konserten i Spektrum

 4. Er det noe Mods-entusiasme i Oslo?

 5. Mods inntar Oslo Spektrum

 6. Slik ble Mods-comebacket mulig

 1. Mods
 2. Leif Arne Moi Nilsen
 3. Konsert
 4. Christine Sagen Helgø
 5. Alkohol